Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αδίστακτοι βασανιστές ζώων

Δεν ανεβάζουμε φωτογραφίες βασανισμένων ζώων γιατί πιστεύουμε οτι γινόμαστε συνένοχοι και έμμεσα συντελούμαι στο σκοπό τους. 
soupia


Του Θάνου Περβολαράκη

Μεγάλο κύκλωμα ατόμων που βασανίζουν με τον πιο φρικιαστικό τρόπο ζώα και το αποτέλεσμά τους το αναρτούν στο διαδίκτυο

με παρακλάδια του κυκλώματος στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από μυστική έρευνα αρκετών μηνών.

Οι αστυνομικοί που άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση μετά από δεκάδες καταγγελίες που δέχτηκαν διαπιστώνουν ότι οι βασανιστές κυρίως αδέσποτων τετράποδων σκοτώνουν με απίστευτη αγριότητα και με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο τα ζώα που παγιδεύουν, ενώ βιντεοσκοπούν τις πράξεις τους προωθώντας το σχετικό υλικό σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook, ή και σε σελίδες με αμιγώς τέτοιου είδους φρικτό περιεχόμενο που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.

Οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος της ΕΛΑΣ άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση μετά τη βροχή των καταγγελιών που δέχτηκαν τα οποία ολοένα και πολλαπλασιάζονταν για κρούσματα ανείπωτης βίας σε βάρος σκύλων και γάτων σε περιοχές από την Κρήτη μέχρι και τον Έβρο.

Είναι ενδεικτικό ότι οι ζωόφιλοι που ζήτησαν τη βοήθεια της Αστυνομίας έδωσαν συγκεκριμένες πληροφορίες για σελίδες στο διαδίκτυο τις οποίες είχαν δημιουργήσει ακόμη και μαθητές οι οποίοι ανταγωνίζονταν όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, για το ποιος θα σκοτώσει με τη μεγαλύτερη βιαιότητα και θα βασανίσει με τον πιο ευφάνταστο κατά τους ίδιους τρόπο ανυπεράσπιστα ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν δει μέσα από την περιήγησή τους στο διαδίκτυο φρικτές σκηνές που περιέχουν τον ακρωτηριασμό των άκρων και των αφτιών συμπαθών τετράποδων και το θάνατό τους από αιμορραγία, αλλά και κάψιμό τους μέχρι θανάτου από φωτιά ή καυτό λάδι, μέχρι και βιασμούς με αιχμηρά αντικείμενα.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε η προσπάθεια δημιουργίας ειδικών γκρουπ στο Facebook με τίτλους που παρότρυναν για εξόντωση των αδέσποτων, ενώ δίνονταν και οδηγίες για την παρασκευή δηλητηρίων, όπως επίσης και για εναλλακτικούς τρόπους επώδυνων βασανισμών.

Ως πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις μεταξύ πολλών άλλων που εξετάστηκαν από την αστυνομία, αναφέρεται η βάρβαρη πράξη να βασανίσουν και να κρεμάσουν ένα γατάκι σε τρίαινα αγάλματος έξω από δημαρχείο πόλης της βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης το μαζικό κρέμασμα ζωντανών σκύλων από δέντρα, που αφέθηκαν έτσι επί ώρες μέχρι να πεθάνουν, γεγονός που παρατηρήθηκε σε αρκετές πόλεις της Κρήτης. Και οι εικόνες βίας δε σταματούν εδώ, όπως χαρακτηριστικά λένε αστυνομικές πηγές.

Μια ακόμη φρικτή περίπτωση , όπως λένε αστυνομικοί αφορά στην επίσης μαζική εξόντωση με φόλες σκύλων στη Μυτιλήνη, γεγονός που προκάλεσε ακόμη και τη συζήτηση του στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, από βουλευτή του νησιού.

Η αποκρουστική μορφή και η έκταση του φαινομένου είχε οδηγήσει μέλη φιλοζωικών οργανώσεων ν’ αναφέρουν στις καταγγελίες τους ότι <<τα παιδιά μπαίνουν στο Internet και περιγράφουν με υπερηφάνεια τα κατορθώματά τους. Μάλιστα, βάζουν και στοιχήματα για το ποιό θα βασανίσει πιο πολύ το ζώο>> τόνισε αξιωματικός.

Ο νόμος 1197/1981 περί προστασίας των ζώων από κακοποίηση και βασανισμούς, όποιος φονεύει, κακοποιεί, βασανίζει ζώα ή τα εγκαταλείπει έκθετα ή αδέσποτα προβλέπει φυλάκιση 6 μηνών και με πρόστιμο που φτάνει τα 1500 ευρώ. 



Πηγή   www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...