Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία στη Γερμανία

Η Γερμανία αποδίδει το ξέσπασμα σε βιολογικά αγγουράκια που εισάγονται από την Ισπανία
Οι μολύνσεις από E. coli που προκλήθηκαν από λαχανικά είχαν ακόμα ένα, το 11ο συνολικά, θύμα στη Γερμανία, ανακοίνωσαν οι αρχές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας σήμερα. 


Μια γυναίκα 91 ετών, η οποία αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, πέθανε την Κυριακή στο Πάντερμπορν αφού μολύνθηκε από το εντεροαιμορραγικό E. coli (EHEC). Η γυναίκα αυτή έγινε, έτσι, το πρώτο θύμα εκτός βόρειας Γερμανίας. Εμφάνισε το ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο (ΟΑΣ), που προκαλεί από απλές ως θανάσιμες αιμορραγικές διάρροιες. 

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, στην πλειοψηφία τους γύρω από το Αμβούργο, και εξ αυτών τουλάχιστον 319 ασθενείς έχουν εμφανίσει ΟΑΣ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, όπως ονομάζεται το γερμανικό ομοσπονδιακό κέντρο ελέγχου επιδημιών. 

Η Γερμανία αποδίδει το ξέσπασμα σε βιολογικά αγγουράκια που εισάγονται από την Ισπανία, αν και η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Λέιρε Παχίν δήλωσε ότι δεν υπάρχει «ουδεμία απόδειξη, ουδέν στοιχείο» που να υποστηρίζει τις κατηγορίες αυτές. 

Η ισπανική κυβέρνηση ανέφερε πως η υπουργός Αγροτικών Υποθέσεων Ρόζα Αγκιλάρ θα ζητήσει από τη Γερμανία να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την μόλυνση. 

Η Ισπανία θα ζητήσει από την ΕΕ αποζημίωση για την «ανεπανόρθωτη και άδικη» ζημία που έχει προκαλέσει η υπόθεση στα ισπανικά λαχανικά, δήλωσε η Αγκιλάρ. 

Υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων επρόκειτο να συναντηθούν αργότερα σήμερα στο Βερολίνο για να συζητήσουν σχετικά με το θέμα. 

Απαγόρευση εισαγωγών στο Βέλγιο 
Οι αρχές του Βελγίου αποφάσισαν να απαγορεύσουν προσωρινά τις εισαγωγές αγγουριών από δύο ισπανικές εταιρίες διανομής, τα προϊόντα των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι προκάλεσαν μαζική μόλυνση στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Γεωργίας. 

«Ζήτησα από την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας της αλυσίδας τροφίμων (Afsca) να απαγορεύσει τις εισαγωγές αυτών των δύο εταιριών», δήλωσε η Σαμπίν Λαριέλ στο περιθώριο μιας συνόδου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ντέμπρετσεν, στην ανατολική Ουγγαρία. 

Η βελγίδα υπουργός πρόσθεσε πάντως ότι σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους ελέγχους, δεν «έχουν εισαχθεί από το χειμώνα» ισπανικά αγγουράκια. 

Η υπόθεση καταδεικνύει τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης, εκτίμησε. «Ένα πρόβλημα με τα ισπανικά αγγουράκια και η Ευρώπη τρέμει», είπε η Λαριέλ. 

Το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο συνεχίζει να εξαπλώνεται στη Γερμανία, όπου έχει ήδη προκαλέσει 11 θανάτους στο βορρά. 




Οι εξαγωγές λαχανικών από την Ολλανδία στη Γερμανία έχουν σταματήσει σχεδόν πλήρως μετά την μαζική δηλητηρίαση, δήλωσε ο ολλανδός υπουργός Γεωργίας Χανς Μπλέκερ.

Οι εξαγωγές ολλανδικών λαχανικών στη Γερμανία φθάνουν τα 10 εκατ. ευρώ εβδομαδιαίως.

Οι εξαγωγές των ολλανδικών αγγουριών στη Γερμανία έχουν υποστεί καθίζηση μετά την μόλυνση με E. coli η οποία έχει αποβεί στο θάνατο 11 ανθρώπων, μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το ολλανδικό ραδιοφωνικό δίκτυο NOS.

Η μόλυνση θεωρείται πως οφείλεται σε προϊόντα από δύο αγροκτήματα στην Μάλαγα και στην Αλμέρια.
Οι αρχές στη Γερμανία «κάλεσαν τους πολίτες να μην καταναλώνουν λαχανικά που χρησιμοποιούνται για σαλάτες ώσπου να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια (σχετικά με την μόλυνση) και οι γερμανοί καταναλωτές ακολουθούν τη συμβουλή», δήλωσε εκπρόσωπος της CBL, του συνδέσμου των εταιριών λιανικής πώλησης τροφίμων.

Η Ολλανδία είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αγγουριών διεθνώς με ετήσια παραγωγή 1,6 δισ., τα μισά εκ των οποίων εξάγονται στη Γερμανία.  



Πηγή   www.skai.gr


Ο δικός μας σχολιασμός


Τίποτα δεν είναι τυχαίο ... τα αδελφάκια κράτη δεν τα βάζουν μεταξύ τους ... ψάχνουν για θύματα.
Το Γ΄RAIX στη νέα του μορφή ... χτυπά όσα περισσότερα κράτη μπορεί στοχεύοντας στην οικονομία τους.


soupia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...