Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μεσάνυχτα ... (617 δισ σε τοκοχρεωλύσια)




Επειδή διαβάζοντας για τα 14,3 τρισ. δολάρια του Αμερικανικού χρέους, ορισμένοι αναγνώστες ρωτούν για περισσότερα: οι ΗΠΑ χρωστούν -δημόσιο μόνον κι όχι συν το ιδιωτικό χρέος- το 100% του ΑΕΠ τους!
Πρόκειται για το Ομοσπονδιακό χρέος, τα Πολιτειακά αντίστοιχα χρέη είναι «ανακατεμένος ο ερχόμενος» -ήδη αρκετές Πολιτείες αγωνίζονται εναντίον της πτώχευσής τους. Η ίδια η Ενωση (ΗΠΑ) πρέπει να νομοθετήσει εκ νέου υπέρ της υπέρβασης του δανειοληπτικού φραγμού (στο 100% του ΑΕΠ), αν δεν θέλει να κηρύξει ο Ομπάμα στάση πληρωμών στον δημόσιο τομέα οσονούπω.

Την ίδια ώρα η (κατά τα άλλα Μεγάλη) Βρετανία χρωστάει της Μιχαλούς, δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος το 400% του ΑΕΠ της. Με το Μάαστριχ να ορίζει το επιτρεπόμενο χρέος στο 60% του ΑΕΠ των κρατών-μελών της Ενωσης και της Ευρωζώνης, αν εξαιρέσει(;) κανείς τη Γερμανία, ο Θεός να βοηθήσει την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις μισές απ' τις υπόλοιπες φυλές του Ισραήλ...

Ομως, για να τελειώνουμε, και ο νοών νοείτω! Οι Γερμανοί εργαζόμενοι έχουν να πάρουν αύξηση δέκα χρόνια και τώρα τους προτείνεται νέα λιτότης. Επ' αόριστον. Συνεπώς:

Ας το πάρουμε χαμπάρι: η Κρίση είναι Εργαλείο! Για να επιστρέψουν η εργασία και οι πολίτες πλην πλουσίων στην εποχή πριν από το 1914! Γκέγκε;


Πηγή   enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...