Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης των Special Olymics


Με μια λαμπρή τελετή έναρξης στο Παναθηναϊκό Στάδιο άνοιξε η αυλαία Special Olympics Αθήνα 2011, εκπέμποντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του σεβασμού της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών.
Δέκα χιλιάδες αθλητές και μέλη των αποστολών από 183 χώρες παρήλασαν υπό τα χειροκροτήματα των θεατών, ενώ νωρίτερα οι παρευρισκόμενοι μέτρησαν αντίστροφα και ξέσπασαν σε επευφημίες, όταν...


το στάδιο φωτίστηκε από πυροτεχνήματα.
Ακολούθησε εντυπωσιακό μουσικό δρώμενο με εθελοντές-ερμηνευτές από την Κρήτη με πύλινους αμφορείς και πυροτεχνήματα, στο οποίο συμμετείχε ο πρωταθλητής της άρσης βαρών των Special Olympics Πρ. Πιατόπουλος.
Στην τελετή έναρξης, που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιφέρον εκατομμυρίων τηλεθεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ο θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ, ο Ιταλός τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς, ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής ο οποίος έχει γράψει και τον ύμνο της τελετής. Ειδικές παρουσιάσεις θα κάνουν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθποιός Ζάνγκ Ζιγί.
«Δεν μπορούσα να λείπω από τη σημερινή τελετή. Γράφω τραγούδια από την καρδιά μου και είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι στην Αθήνα για τους Special Olympics», δήλωσε με αφορμή τη συμμετοχή του στη διοργάνωση ο Στίβι Γουόντερ.
«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και η συμμετοχή στην τελετή έναρξης και στους αγώνες μπορεί να είναι μία πηγή έμπνευσης και να λειτουργήσει θεραπευτικά όταν βλέπει κανείς το τι καταφέρνουν με τις προσπάθειές τους αυτοί οι αθλητές», σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε η τηλεοπτική παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος.
«Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα. Όπου και αν ταξιδεύω βρίσκω μέλη του κινήματος. Είμαστε εδώ για να φέρουμε λίγο φως σε μια σκοτεινή περίοδο για την Ελλάδα», επεσήμανε η Βανέσα Γουίλιαμς, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, η οποία συμμετέχει στο Κίνημα από το 1992.

Read more:  enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...