Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τον Οκτώβριο η ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου



Με το νέο μισθολόγιο ουσιαστικά επιτυγχάνεται πάγωμα των αμοιβών στον στενό δημόσιο τομέα τουλάχιστον για 5 χρόνια

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι με το ενιαίο μισθολόγιο θα είναι οι νεοπροσλαμβανόμενοι, που θα έχουν απολαβές ανάλογες με του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όμως επιδόματα
Οι μεγαλύτεροι χαμένοι με το ενιαίο μισθολόγιο θα είναι οι νεοπροσλαμβανόμενοι, που θα έχουν απολαβές ανάλογες με του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όμως επιδόματα
Την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου εντός του Οκτωβρίου προγραμματίζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να εφαρμοστεί το 2011. Η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την τρόικα και θα θέσει την τελική πρόταση σε διαβούλευση με τους δημοσίους υπαλλήλους στα τέλη Σεπτέμβρη.

Με το νέο σύστημα αμοιβών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση χωρίς όμως να υπάρξει το φαινόμενο της καθίζησης των αποδοχών μέχρι και 40%, λόγω της "προσωπικής διαφοράς" που θα ενσωματώσει όλα τα ειδικά επιδόματα.
Με το νέο μισθολόγιο ουσιαστικά επιτυγχάνεται πάγωμα των αμοιβών στον στενό δημόσιο τομέα τουλάχιστον για 5 χρόνια, αφού οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς θα αφαιρούνται από το ποσό της "προσωπικής διαφοράς". Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα "ενσωματώσει" στον βασικό μισθό το σύνολο της "προσωπικής διαφοράς" τα επόμενα πέντε χρόνια.
Με το νέο μισθολόγιο θα υπάρξουν πολλές διαφορετικές ταχύτητες αμοιβών μεταξύ υπαλλήλων των ίδιων προσόντων λόγω "προσωπικής διαφοράς", ενώ "χαμένοι" θα είναι οι νεοπροσλαμβανόμενοι οι οποίοι θα λαμβάνουν μισθούς που θα συγκλίνουν με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όμως επιδόματα. Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτη στον Σκάι 100,4, το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο ελαττώνεται λόγω της μείωσης των προσλήψεων.
Επισήμανε ότι το νέο μισθολόγιο προβλέπει σύνδεση αμοιβών με την παραγωγικότητα. Για τα μισθολογικά κλιμάκια επισήμανε ότι θα ολοκληρώνονται με την κατάληψη του καταληκτικού βαθμού για κάθε υπάλληλο, ενώ οι ωριμάνσεις θα δίνονται ανά δύο χρόνια στους χαμηλόμισθους και ανά 3 χρόνια στους καλύτερα αμειβόμενους.

Πηγή       ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...