Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα 24ωρη απεργία αύριο σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ



Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς τράβηξαν χειρόφρενο σήμερα προκαλώντας ταλαιπωρία και μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι ταξιτζήδες ενώ οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για άυριο Παρασκευή.



Το ίδιο σκηνικό λοιπόν θα υπάρχει και αύριο στους δρόμους αφού στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που έκαναν σήμερα στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι, δια των εκπροσώπων τους δήλωσαν κάθετα αντίθετοι με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και τόνισαν ότι ήδη έχει μειωθεί το προσωπικό των εταιριών των αστικών συγκοινωνιών, κατά 20%, ενώ ακόμη υπάρχουν 200 υπάλληλοι που περιμένουν το σχετικό ΦΕΚ για να μεταταχθούν.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, για να κάνουν Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μεταφοράς.

Τέλος, οι ταξιτζήδες αποφάσισαν 48ωρη απεργία 27 και 28 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης, στο γυμναστήριο του Περιστερίου.








Πηγή:          himaira.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...