Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργία την Πέμπτη σε όλα τα μέσα μεταφοράς

Απεργία την Πέμπτη σε όλα τα μέσα μεταφοράς

Μεγάλη ταλαιπωρία θα υποστεί την Πέμπτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλες τις εταιρίες των αστικών συγκοινωνιών θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας. 


Έτσι, δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μεταφοράς, αλλά ούτε και ο Προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, έπειτα από απόφαση για συγκρότηση κοινού μετώπου με τους εργαζομένους του ΟΑΣΑ κατά της εφεδρείας.

Μάλιστα, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς αναμένεται να έχουν και συνέχεια, καθώς εξετάζεται η επέκταση τους και τις επόμενες ημέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρρυθμη λειτουργία της πρωτεύουσας. Ωστόσο, αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, αν και για το μετρό η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Παράλληλα, τα σωματεία της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ), τα οποία θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης, θα αναμένουν την Δευτέρα την αποστολή των καταλόγων της εφεδρείας και θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την στάση τους.

Αυτήν την εβδομάδα τα ταξί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Την Πέμπτη - ημέρα απεργίας των αστικών συγκοινωνιών - δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.



Πηγή       tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...