Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Μπαράζ κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τα νέα μέτρα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και στις προωθούμενες απολύσεις στο δημόσιο έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ. Αύριο η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση στις 13:00, επίσης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ως στήριξη στους φορείς που το προσωπικό τους «εντάσσεται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας», ενώ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου έχει κηρύξει 3ωρη παναττική στάση εργασίας για όλο το δημόσιο και 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου.
Για τη σημερινή κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

"Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στα πλαίσια συνέχισης του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα έκτακτα χαράτσια και τις προωθούμενες απολύσεις από το Δημόσιο, αλλά και μπροστά στη νέα βάρβαρη επίθεση που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν Κυβέρνηση και Τρόικα στον κόσμο της εργασίας, καθώς και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αποφάσισε να πραγματοποιήσει, την  Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά μας στελέχη να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να δώσουμε άμεση απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η πολιτική που ακολουθούν, Κυβέρνηση και Τρόικα, μέρα με την ημέρα, μας καταδικάζει όλους στη φτώχεια, μας οδηγεί στην εξαθλίωση και τη Δημόσια Διοίκηση στη διάλυση. Εμείς οι εργαζόμενοι και η Ελληνική κοινωνία, με τους αγώνες μας, μπορούμε να σταματήσουμε τις καταστροφικές επιλογές και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή και μνημονιακή πολιτική και όσους τη στηρίζουν.
Επίσης η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει σειρά κινητοποιήσεων προκειμένου όπως αναφέρει να αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και καλεί τους εργαζόμενους να σταματήσουν "τη νέα βάρβαρη επίθεση στο εισόδημά μας, τα νέα έκτακτα χαράτσια σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων".
Έτσι το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε:
- Καταλήψεις Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την προβολή, ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων.
-  Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στους φορείς που το προσωπικό τους εντάσσεται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 1:00μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
-  Την κήρυξη 3ωρης παναττικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου για όλο το Δημόσιο (12:30 – λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 1:00μμ στα Προπύλαια.
-  Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 6 Οκτωβρίου και εξουσιοδότηση της Ε.Ε. για τη διεύρυνση ή τη μεταφορά της απεργίας, προκειμένου να υπάρχει κοινή γενική απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
-  Την εξουσιοδότηση της Ε.Ε., για την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις.



Πηγή     enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...