Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ικανοποιημένο το Βερολίνο από το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά



Την ικανοποίησή της εκφράζει η γερμανική κυβέρνηση από το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά, σημειώνοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε το Eurogrοup της ερχόμενης Τρίτης, να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.



Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης.»

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της καγκελαρίας είχε παραπέμψει στους παραλήπτες της επιστολής του κ. Σαμαρά ως τους κατ' εξοχήν αρμοδίους για την αξιολόγηση του περιεχομένου της.

Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου οικονομικών όμως ξεκαθαρίζει τη στάση του Βερολίνου.

Στην επιστολή του, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η ΝΔ στηρίζει τον Λουκά Παπαδήμο και υποστηρίζει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο προσθέτει ότι «συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος».

Προστίθεται ότι «πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα».














Πηγή:         himaira.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...