Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοφανής ρατσιστική αντιμετώπιση ανάπηρης




Πρωτοφανές στα νεοελληνικά χρονικά κρούσμα ρατσιστικής αντιμετώπισης αναπηρίας αποτελεί η περίπτωση Ομογενούς που επιθυμεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια και το αίτημα της έχει «παγώσει».

Το συμβάν καταγγέλλει με επιστολή της στον υπουργό εσωτερικών Α. Γιαννίτση η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ, αναφερόμενη σε “πρωτοφανή αγνόηση των ανθρώπινων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των πολύχρονων αγώνων του εγχώριου και του διεθνούς αναπηρικού κινήματος”.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η σειρά των γεγονότων που συνθέτουν το πρωτοφανές κρούσμα ρατσιστικής αντιμετώπισης της αναπηρίας στην Ελλάδα του 2011 έχει ως εξής:  Η ομογενής έκανε αίτηση πολιτογράφησης και προσήλθε για συνέντευξη στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών. Συνοδευόταν από την κόρη της, μιας και είναι άτομο με ημιπληγία και ανικανότητα ομιλίας εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη το 2008.
Το “διά ταύτα” : Η αιτούσα ομογενής με αναπηρία δεν μπορεί να λάβει την Ελληνική Ιθαγένεια (την οποία, σημειωτέον, έχουν αποκτήσει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της) επειδή είναι άτομο με αναπηρία.





Πηγή        prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...