Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Έλληνες έφτιαξαν αφιλοκερδώς βιντεοπαιχνίδι για τη Διεθνή Αμνηστία





18 Έλληνες προγραμματιστές, γραφίστες, μουσικοί και κειμενογράφοι, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας σχεδίασαν το παιχνίδι «Amnesty - The Game».
Στόχος του παιχνιδιού είναι να στηρίξει την παγκόσμια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

To παιχνίδι παρουσιάζει εικονικές ιστορίες ηρώων και επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη ενάντια στη θανατική ποινή. Οι παίκτες του «Amnesty - The Game» παίρνουν τη σκυτάλη από τη Διεθνή Αμνηστία, προκειμένου να σώσουν έξι θανατοποινίτες και να επηρεάσουν τις χώρες τους για κατάργηση της θανατικής ποινής. Οι έξι θανατοποινίτες προέρχονται από χώρες, όπου όντως ισχύει η θανατική ποινή, όπως η Σαουδική Αραβία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Μογγολία, η Λευκορωσία και το Ιράν.
Το παιχνίδι, που είναι διαθέσιμο μέσω του ιστοτόπου http://amnestygame.com, έχει βγει ήδη στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, ενώ ενδιαφέρον για τη μετάφρασή του έχει εκδηλώσει και το δανέζικο τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας. Για κάθε χώρα που αναφέρεται στο παιχνίδι καταγράφεται και όλη η ιστορία της σχετικά με την κατάργηση ή μη της θανατικής ποινής. Τριακόσια άτομα καθημερινά μπαίνουν online για αυτό το παιχνίδι.
«Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής, που εντάσσεται στην κατηγορία των serious games και έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για τη θανατική ποινή, τις καμπάνιες της Διεθνούς Αμνηστίας και την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες όλου του κόσμου για το θέμα αυτό», επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της προσπάθειας, σχεδιαστής και παραγωγός, Θανάσης Τριανταφύλλου, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας.






Πηγή    e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...