Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΕΕ: Διαγράψτε ελεύθερα τα πάντα γύρω από σας στο διαδίκτυο!

ΕΕ: Διαγράψτε ελεύθερα τα πάντα γύρω από σας στο διαδίκτυο!


Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να διαγράψουν οποιαδήποτε προσωπική τους πληροφορία από το ίντερνετ.

Η πρόταση αυτή ανακοινώθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δίνει το δικαίωμα στους Ευρωπαίους πολίτες να απαιτήσουν από εταιρίες του διαδικτύου τη διαγραφή όλων των στοιχείων που έχουν για το πρόσωπό τους.
Η μεταρρύθμιση αυτή χαιρετίστηκε με θετικά σχόλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς προωθεί την προστασία των πολιτών στο ίντερνετ και περιορίζει κολοσσούς όπως η Google και το Facebook να μοιράζονται προσωπικά δεδομένα χρηστών.
Η Επίτροπος Δικαιοσύνης Viviane Reding, ανέφερε ότι το 70 % των Ευρωπαίων πολιτών ανησυχούν για τον τρόπο που οι εταιρίες διαχειρίζονται τα προσωπικά τους στοιχεία στο διαδίκτυο και τόνισε πως «η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων των Ευρωπαίων».
«Οι πολίτες δεν έχουν πάντοτε τον πλήρη έλεγχο των προσωπικών στοιχείων που δίνουν online και αυτό το ισχυρό και ενιαίο νομικό πλαίσιο έρχεται να τους προστατέψει».
Όπως ανέφερε στην Mail Οnline η εκπρόσωπος Τύπου της Επιτρόπου Δικαιοσύνης,η νομοθεσία αυτή θα καλύπτει όλα τα στοιχεία που έχει δώσει ο χρήστης σε διαδικτυακές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων posts, τραγουδιών και φωτογραφιών.
Η πρόταση αναμένεται να αποκτήσει νομική ισχύ στα τέλη του 2013, εάν βέβαια λάβει την έγκριση και των 27 κρατών – μελών της ΕΕ.





Πηγή     mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...