Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

VIDEO: Eλληνικό ντοκιμαντέρ για την κρίση κάνει διεθνή καριέρα!

VIDEO: Eλληνικό ντοκιμαντέρ για την κρίση κάνει διεθνή καριέρα!


Το ThePrism: GR2011 αποτελεί όπως λένε οι εμπνευστές της ομάδας, ''μια συλλογική καταγραφή της Ελλάδας του 2010-2011 με τη χρήση μιας τεχνολογίας που έχει φέρνει την επανάσταση στο χώρο της δημοσιογραφίας.''

Οι Νίνα Μαρία Πασχαλίδου και ο Νίκος Κατσαούνης, επέστρεψαν στην Ελλάδα το χειμώνα 2010-2011, μετά από μακρόχρονη διαμονή στο εξωτερικό, και βρίσκουν τη χώρα σε κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης.
Συγκέντρωσαν λοιπόν μια ομάδα ανθρώπων, Ελλήνων δημιουργών, κάνοντας ένα συλλογικό κινηματογραφικό πείραμα με ''27 multimedia ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τις ιστορίες ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές πραγματικότητες, όπως αυτές βιώνονται κατά την περίοδο της κρίσης. Φιλοδοξία μας είναι, σε αυτήν τη στιγμή, οι ιστορίες να μας βοηθήσουν να προβληματιστούμε γύρω από το ποιοι είμαστε.''
Δεκατέσσερις λοιπόν φωτορεπόρτερ παρουσιάζουν την κρίση και την σύγχρονη Ελλάδα σε ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ (62 λεπτών).
Στο ατμοσφαιρικό αυτό ταξίδι που διαρκεί, η ομάδα μας ταξιδεύει από την Μακεδονία μέχρι τα Δωδεκάνησα, δείχνοντας τις διαστάσεις και τα αποτελέσματα της κρίσης, μέσα από τη δημιουργική ματιά των καλλιτεχνών.
Το ντοκιμαντέρ 'Krisis' κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τις 15 Νοεμβρίου του 2011 και έχει ήδη φιλοξενηθεί σε διεθνή φεστιβάλ.
Αυτό το Σαββατοκύριακο, η ομάδα διαγωνίζεται στο FIPA (Festival International de Programmes Audiovisuels), στην πόλη Biarritz της Γαλλίας, στην κατηγορία Δημιουργικά ντοκιμαντέρ.
Δείτε ένα απόσπασμα:


Κrisis trailer από Flixgi



Πηγή    mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...