Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τσίπρας στο CNN: Πρώτα θα καταργήσω τα μέτρα και μετά θα διαπραγματευθώ





O Aλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των διεθνών ΜΜΕ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου που τον έφερε στη δεύτερη θέση και ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. 


Σε συνέντευξή του στο CNN ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και ξεκαθάρισε πως για τον ίδιο και το κόμμα του δεν τίθεται δίλημμα ευρώ ή δραχμή.

Μιλώντας στην Christiane Amanpour δήλωσε ότι η πρώτη του κίνηση είναι η ακύρωση όλων των μέτρων λιτότητας και του μνημονίου και εν συνεχεία θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους να βγει η χώρα από την κρίση όχι όμως με μέτρα που συνθλίβουν τους Έλληνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ





Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο BBC είχε δηλώσει πως οι "Ευρωπαίοι ηγέτες και ειδικά η κ. Μέρκελ θα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν πόκερ με τις ζωές των ανθρώπων".


Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στη συνέντευξή του αυτή στην ιστοσελίδα του BBC ότι «η ασθένεια της λιτότητας καταστρέφει την Ελλάδα και θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Οι τράπεζες επωφελούνται από την κρίση σε βάρος χιλιάδων Ευρωπαίων, στην Ισπανία, την Ιταλία καθώς και στην Ελλάδα, που έχουν εγκαταλειφθεί στη φτώχεια και στις δυσκολίες, σημείωσε.

«Για τον λόγο αυτόν οι ευρωπαίοι ηγέτες και ειδικά η κ. Μέρκελ θα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν πόκερ με τις ζωές των ανθρώπων» τόνισε.







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...