Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σε διαθεσιμότητα βρίσκονται από χθες εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι

Αγωνία για τους δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα


Σε διαθεσιμότητα βρίσκονται από χθες εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι συγκεκριμένων κατηγοριών χωρίς να είναι όμως γνωστά τα προσωπικά τους στοιχεία.

Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, που στάλθηκε χθες στις δημόσιες υπηρεσίες, οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ τίθενται αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα.
Το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τα συνδικάτα να απειλούν με «πόλεμο» και τους δήμους που θίγονται περισσότερο από τις ρυθμίσεις να προχωρούν σε καταλήψεις, προκειμένου να μην σταλούν οι λίστες με τα ονόματα των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. 
Ωστόσο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναζητώντας ένα μέσο να σταλούν οι λίστες με τα 2.000 ονόματα που επηρεάζονται από το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας στην εγκύκλιό του υπογραμμίζει την αναδρομική ισχύ της διαθεσιμότητας για όσους τελικώς υπαχθούν στις σχετικές διατάξεις, γεγονός που στην πράξη συνεπάγεται και αναδρομική περικοπή των αποδοχών τους στο 75% αυτών.
Έτσι δεν αποκλείεται υπάλληλοι που θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα να κληθούν να επιστρέψουν χρήματα ή να τους γίνουν παρακρατήσεις στις μελλοντικές αμοιβές τους.
Σύμφωνα με τα «Νέα», το αργότερο εντός πέντε ημερών οι διευθύνσεις διοικητικού ή προσωπικού των φορέων του Δημοσίου πρέπει να κοινοποιήσουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις λίστες με τα ονόματα των υπαλλήλων που εμπίπτουν στη ρύθμιση, τόσο αυτών που τίθενται σε διαθεσιμότητα όσο και εκείνων που πρέπει να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία βάσει των νέων διατάξεων.
Μέσα σε δέκα ημέρες θα πρέπει επίσης να εκδοθούν και να αποσταλούν οι αντίστοιχες διαπιστωτικές πράξεις υπαγωγής σε διαθεσιμότητα ή αργία με υπογραφή των επικεφαλής των φορέων (υπουργών, γενικών γραμματέων αποκεντρωμέ- νων διοικήσεων, περιφερειαρχών, δημάρχων, διοικητών ΝΠΔΔ κ.ά.)
Προκειμένου μάλιστα να επιτύχει την ανταπόκριση των φορέων στην αποστολή των στοιχείων, στην εγκύκλιο το υπουργείο διευκρινίζει ότι η διαδικασία αυτή «αποτελεί εκπλήρωση της πάγιας υποχρέωσης των υπηρεσιών διοικητικού/προσωπικού να επικαιροποιούν τα στοιχεία της.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...