Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Είμαστε κατά της διαθεσιμότητας στους δήμους»

«Είμαστε κατά της διαθεσιμότητας στους δήμους»


Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας για το μέτρο της διαθεσιμότητας

Αντίθετο με την επιδιωκόμενη, όπως τη χαρακτηρίζουν, άμεση απομάκρυνση περίπου εκατό υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στο δήμο Αθηναίων, εμφανίζεται το δημοτικό συμβούλιο. 

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι: «Πρόκειται για μια αναξιοκρατική και άδικη πρακτική μείωσης του προσωπικού, η οποία δεν βασίζεται σε κανένα αντικειμενικό κριτήριο αξιολόγησης των εργαζομένων ή του έργου που προσφέρουν στον δήμο, όπως συνέβη και με την παρωδία της πρώτης εφεδρείας».

Τονίζουν ότι «Παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος, τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, τις Διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, καθώς και πλειάδα αρχών του Δικαίου (όπως η Αρχή της Συνέπειας που ισχύει στο Δημόσιο, η Αρχή της Δικαιολογημένης Εμπιστοσύνης, η Αρχή της Αναλογικότητας, η αρχή της αποτελεσματικότητας των Ο.Τ.Α., η αρχή της συνέχειας της ύπαρξης των δημοσίων υπηρεσιών και πιθανόν πολλές άλλες)».

Το δημοτικό συμβούλιο στο ψήφισμά του αναφέρεται και στο ότι: «Δεν προβλέπει μεταβατικές διατάξεις για τους υπαλλήλους που πλήττονται από την δικαιική αυτή μεταβολή (π.χ. ασφαλιστικές εισφορές, συνταξιοδοτικά δικαιώματα)». Και στο ότι: «Καταργεί την διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α, καθώς εμπλέκεται στα ενδότερα ζητήματά τους και δεν επιτρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι για τον μέλλον των ζητημάτων, “του οίκου τους”, όπως είναι και αυτό της εργασιακής κατάστασης των υπαλλήλων τους, καταλύοντας βασικές Δημοκρατικές Αρχές». 

Και λένε ότι: «Σε απάντηση εκείνων που υποστηρίζουν ότι οι Ο.Τ.Α συμβάλλουν στην αύξηση του Δημοσίου Χρέους, αντιτείνουμε ότι το συνολικό χρέος των Ο.Τ.Α. αναλογεί μόνο στο 0,9% περίπου του συνολικού Δημόσιου Χρέους του κράτους και είναι το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...