Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Όλη η αλήθεια για τις παστίλιες για τον πόνο του άλλου



Άραγε πόσα λεφτά φτάνουν στα χέρια των γιατρών χωρίς σύνορα ??? ... 

Αλήθεια είναι πως την είδηση την πήραμε απο το διαδίκτυο φυσικά και την ανακοίνωση ενος συλλόγου φαρμακοποιών οι οποίοι παραδεχόμαστε, για αυτό το προϊόν και μόνο, πως λειτουργούν αφιλοκερδώς.

Ο φαρμακοποιός λοιπόν για να τις προμηθευτεί τις προπληρώνει τοις μετρητοίς με ελάχιστη…
παραγγελία 48 τεμαχίων και τις πουλά ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΣ, όπως είναι και το σωστό. Προπληρώνει λοιπόν 67,96€ + ΦΠΑ 13% για 48 τεμάχια, δηλαδή σύνολο 76,80€ (στοιχεία τιμολογίων διαθέσιμα προς κάθε ενδιαφερόμενο). Αν τα πουλήσει όλα (άγνωστο πότε), θα εισπράξει 48 Χ 1,60€ = 76,80€. Κέρδος φαρμακείου = 0. Πρόκειται για μια αφιλοκερδή προσφορά των Φαρμακείων.
- η εταιρεία καλλυντικών που τα παρασκευάζει (Apivita) παίρνει 0,60€ από κάθε συσκευασία από τα 1.60€ της Λιανικής Τιμής για 6 καραμέλες που περιέχονται + συσκευασία
- οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα ραδιόφωνα παίρνουν το μερίδιό τους για τις διαφημίσεις
- οι εταιρείες ταχυμεταφορών παίρνουν το μερίδιο τους για την μεταφορά
- το κράτος εισπράττει κανονικά το ΦΠΑ του
- οι ηθοποιοί που το διαφημίζουν ανεβάζουν κι άλλο το προφίλ τους (προφανώς δεν παίρνουν αμοιβή)
Ό,τι περισσεύει πηγαίνει υπέρ των γιατρών χωρίς σύνορα.
( ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ? ... Η ... ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ... ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΤΕ ... ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ... ΠΆΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΖΕΎΟΥΝ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ )
Με λίγα λόγια, παρότι η διάθεση αυτών των προϊόντων είναι μια ανιδιοτελής κίνηση φιλανθρωπίας, όλοι «βγάζουν και κάτι» από αυτή σε χρήματα,

1 σχόλιο:

  1. Οι πραγματικά κερδισμένοι της καμπάνιας - ow.ly/hosOF

    Αναφορικά με ανησυχίες που εξέφρασαν ορισμένοι φαρμακοποιοί θέτοντας το ερώτημα “Ποιος πραγματικά βγαίνει κερδισμένος από την εκστρατεία αυτή” θα θέλαμε να διευκρινήσουμε τα παρακάτω.

    Για να υλοποιηθεί η εκστρατεία, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουμε εργαστεί σκληρά για πολλούς μήνες, σε στενή συνεργασία με την εταιρεία APIVITA, ώστε να διασφαλίσουμε την παραγωγή ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας σε χαμηλό κόστος, έτσι ώστε το καθαρό 1€ από το συνολικό ποσό του 1.60€ που πωλείται κάθε κουτί με Παστίλιες, να χρηματοδοτεί απευθείας τα προγράμματά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς διακρίσεις και όπου υπάρχει ανάγκη. Τα υπόλοιπα 60 λεπτά να καλύπτουν το ΦΠΑ και μια σειρά από κόστη παραγωγής, υλοποίησης και διανομής του προϊόντος.

    Ποια λοιπόν ακριβώς είναι αυτά τα κόστη:

    Πρώτον, ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας ισοδυναμεί με 0.19€, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

    Δεύτερον, όλα τα κόστη τα οποία σας παραθέτουμε παρακάτω και τα οποία καλύπτονται από το 0,41€ της κάθε συσκευασίας:

    1. Παραγωγή 6 καραμελών με μέλι και θυμάρι, χωρίς ζάχαρη
    2. Παραγωγή πλαστικού περιτυλίγματος κάθε καραμέλας
    3. Παραγωγή και εκτύπωση της συσκευασίας
    4. Παραγωγή και εκτύπωση του εσωτερικού τρίπτυχου φυλλαδίου
    5. Ένθεση όλων των παραπάνω και τοποθέτησή τους στο κιβώτιο
    6. Παραγωγή και εκτύπωση του έτοιμου προς τοποθέτηση κιβωτίου (το κόστος καταμερίζεται στα 48 τεμάχια που περιέχει)
    7. Παραγωγή του κουτιού από σκληρό χαρτόνι μέσα στο οποίο αποστέλλεται το κιβώτιο για να φτάσει στα φαρμακεία σε άριστη κατάσταση
    8. Κόστος Διανομής με εταιρία courier ώστε να διασφαλιστεί η ταχύτερη και ομαλότερη διάθεση των Παστίλιων σε κάθε φαρμακείο, όπου και αν βρίσκεται στην Ελλάδα

    Τα παραπάνω κόστη λοιπόν συνοψίζονται σε μια τιμή (0.41€) για την οποία αισθανόμαστε απόλυτα σίγουροι ότι όχι απλώς δεν ξεπερνά τις ισχύουσες τιμές της αγοράς, αλλά είναι κατά πολύ χαμηλότερη. Με την APIVITA και τους προμηθευτές της έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ ώστε να πετύχουμε ένα κόστος τόσο χαμηλό, ώστε όχι μόνο δεν υπάρχει κέρδος, αλλά τελικά οι υποστηρικτές συνεργάτες συνεισφέρουν οικονομικά. Επίσης, πουθενά δεν αποτυπώνεται το κόστος των εκατοντάδων εργατοωρών που έχουν αφιερώσει μέχρι τώρα και συνεχίζουν να αφιερώνουν οι άνθρωποι της APΙVITA ώστε να διασφαλίσουμε μαζί την επιτυχία της εκστρατείας και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους. Έχουμε διαχειριστεί τα οικονομικά στοιχεία της εκστρατείας μας με απόλυτη διαφάνεια καθώς από την πρώτη στιγμή ανακοινώσαμε τα κόστη, αλλά και το ακριβές ποσό που θα ενισχύσει τα προγράμματά μας.

    Το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σπότ με το πρωταγωνιστή τον Χαβιέρ Μπαρδέμ, που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως συμμετείχε αφιλοκερδώς, μεταδίδεται ως κοινωνικό μήνυμα με την άδεια του ΕΣΡ σε όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Παράλληλα, την δράση υποστήριξαν προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών και του Αθλητισμού, όπως ο Άγγελος Αντωνόπουλος, Ευγένιος Τριβιζάς και πολλοί άλλοι, οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη από δημοσιότητα με βάση την επιτυχημένη πορεία που έχει κάνει ο καθένας στον τομέα του.

    Όλα τα παραπάνω στοιχεία υπάρχουν αναρτημένα από την πρώτη στιγμή στο site της εκστρατείας www.pastilies.gr, τα οποία είναι διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο.

    Τέλος, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι από την αρχή της εκστρατείας και λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουν αρκετοί στον κλάδο των φαρμακοποιών, προτείναμε 2 εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής: αντικαταβολή ή τρίμηνη επιταγή, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να προπληρώσει τις Παστίλιες για τον πόνο του άλλου. Από τη μέχρι τώρα πορεία της εκστρατείας έχει διαφανεί ότι λόγω της πολύ μεγάλης υποστήριξης του κόσμου τα 48 τεμάχια, που είναι η ελάχιστη παραγγελία, συνήθως εξαντλούνται εντός λίγων ημερών.

    Ολόκληρο το κείμενο εδώ: ow.ly/hosOF

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...