Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Δεν θα συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση για τη διαθεσιμότητα των 1349 υπαλλήλων στα ΑΕΙ



Νέα ΚΥΑ που καταργεί κλάδους και όχι θέσεις στα Πανεπιστήμια


Δεν θα συζητηθεί ηεπίκαιρη  ερώτηση του Βουλευτή  Γιάννη Πανούσηγια τη διαθεσιμότητα των 1349 διοικητικών υπαλλήλων , η οποία  συζήτηση  είχε προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη, μετά τη δήλωση κωλύματος από την πλευρά του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου (σ.σ για να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση ο Βουλευτής θα πρέπει να την επαναφέρει. Η ερώτηση που έκαναν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν είναι επίκαιρη θα απαντηθεί εγγράφως από τον υπουργό σύμφωνα με πληροφορίες).
Στο μεταξύ επειδή  μέχρι σήμερα που λήγει η προθεσμία, τουλάχιστον τα δύο μεγάλα Πανεπιστήμια ΕΚΠΑ και ΕΜΠ που έχουν το μεγάλο όγκο υπαλλήλων   σε διαθεσιμότητα- δεν κατέθεσαν τα ονόματα και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων,  ο υπουργός Παιδείας έχει έτοιμη  Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καταργεί κλάδους και όχι συγκεκριμένες θέσεις , όπως η προηγούμενη ΚΥΑ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ισχύσει η προηγούμενη ΚΥΑ που για παράδειγμα καταργούσε 60 θέσεις από ένα κλάδο που υπηρετούσαν 120 υπάλληλοι. Η νέα ΚΥΑ θα ορίζει κατάργηση όλων των θέσεων από ένα κλάδο, για παράδειγμα .
Οσον αφορά τη δικαστική πλευρά του ζητήματος οι εισαγγελείς  που έλαβαν  την παραγγελία από τον υπουργό παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο  είναι αποφασισμένοι να επέμβουν και να αποδώσουν ποινικές ευθύνες στους Διευθυντές  Προσωπικού των Πανεπιστημίων και σε όσους έχουν  την ευθύνη για την μη αποστολή των στοιχείων που ζητήθηκαν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...