Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Παράταση για την απογραφή των υπαλλήλων των ΑΕΙ-Απογράφηκαν τα 3/5



Δεκατετράωρη παράταση στους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων για να απογραφούν , έδωσε το υπουργείο Παιδείας, επειδή -'οπως σημειώνει- χθες υπήρξε υπερφόρτωση του συστήματος.
Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας η παράταση ισχύει μέχρι στις 2 το μεσημέρι , σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ενώ κανονικά η προθεσμία έληγε χθες Τρίτη, στις 12 τα μεσάνυχτα.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόιπουλος

στη Βουλή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κατά τη συζήτηση  των τροπολογιών του υπουργείου Παιδείας, απογράφηκαν  τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας  αναφέρθηκε και στη διαδικασία που  εφαρμόστηκε, όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων , υπογραμμίζοντας τα εξής: 
Α.Τα πανεπιστήμια, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι αυτοδιοικούμενα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Γι’ αυτό τους ζητήσαμε τον Αύγουστο να υποβάλουν εκθέσεις αξιολόγησης των δομών και των διαδικασιών, το οποίο και έκαναν μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου. Αυτή η έκθεση την οποία υπέβαλαν ήταν βάσει εγκυκλίου, η οποία διευκρίνιζε τα κριτήρια με τα οποία θα έκαναν αυτήν την αξιολόγηση του προσωπικού τους, των δομών και των διαδικασιών τους.  
Β.Είναι κριτήρια όπως αυτά τα οποία αναφέρονται σε κάθε διεθνή μελέτη όπως για παράδειγμα ο ΟΟΣΑ κ.ο.κ. όταν αυτά τα κριτήρια έχουν να κάνουν με την αναλογία διοικητικών και εκπαιδευτικών, την αναλογία διοικητικών και τμημάτων, την αναλογία διοικητικών και φοιτητών και γενικότερα συντελεστές που έχουν να κάνουν με τα εργαστήρια και τις κλινικές, γιατί όλα τα τμήματα δεν είναι ίδια. 
Γ. Πράγματι, την 15η Σεπτεμβρίου τριάντα έξι ιδρύματα υπέβαλαν εκθέσεις, τις οποίες αξιολόγησε μια επιτροπή που συνεστήθη στο Υπουργείο Παιδείας -όπως προβλέπει ο νόμος- από όλους τους Γενικούς Γραμματείς, το υψηλότατο δηλαδή επίπεδο. 
Δ.Αυτή η επιτροπή δέχθηκε τις εκθέσεις όλων, πλην οκτώ, βάσει κριτηρίων –που αναφέραμε- και συγκεκριμένων συντελεστών που έχουν να κάνουν με το επίπεδο διοικήσεως, τις δομές διοίκησης, τις αναλογίες του διοικητικού προσωπικού με τις νέες δομές διοίκησης. Για παράδειγμα, τα τμήματα πια δεν είναι διοικητική μονάδα, αλλά ακαδημαϊκή μονάδα, συνεπώς δεν δικαιολογούν διοικητικούς. Αυτοί εξυπηρετούνται από τις δομές των σχολών κ.ο.κ.  
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
Ε. Με όλους αυτούς τους συντελεστές, η Επιτροπή αυτή κατέληξε σε ένα πόρισμα το οποίο υπεβλήθη στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Αυτό το πόρισμα, το οποίο καταθέτω σήμερα στη Βουλή στα Πρακτικά…
 Ζ. Αυτό το πόρισμα ενεκρίθη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης και ανέδειξε πλεονάσματα σε οκτώ ιδρύματα και ελλείμματα –γύρω στα εξακόσια πενήντα κενά- σε άλλα ιδρύματα, τα οποία θα καλυφθούν μέσω της διαϊδρυματικής κινητικότητας από τα ιδρύματα που εμφανίζουν πλεονάσματα στα ιδρύματα που εμφανίζουν κενά. 
Η.Στη συνέχεια, ζητήθηκε από όλα τα ιδρύματα να αποστείλουν τα στοιχεία αυτά, γιατί η μελέτη αυτή, η αξιολόγηση η οποία έγινε και η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης αφορά συγκεκριμένους κλάδους και κατηγορίες. Αυτούς τους κλάδους και τις κατηγορίες, δηλαδή τα πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν, δεν κόβονται οριζόντια, αλλά μετά από αξιολόγηση που θα έκανε το ΑΣΕΠ.
Θ.Ζητήθηκε, λοιπόν, σε όλα τα ιδρύματα και στις υπηρεσίες διοικητικού να καταθέσουν αυτά τα στοιχεία, να τα υποβάλουν στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση. Αυτό δεν κατέστη δυνατό για τους λόγους τους οποίους όλοι γνωρίζουμε σε αυτήν την Αίθουσα. 
Ι.Γι’ αυτό, με τροποποίηση της υπουργικής απόφασης του συναδέλφου Υπουργού, ζητήσαμε από τους διοικητικούς υπαλλήλους να απογραφούν, το οποίο και έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων έχουν απογραφεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας με βάση την πλατφόρμα του ΑΣΕΠ. 
Κ. Αυτό, λοιπόν, το οποίο φέρνει η σημερινή ρύθμιση και είναι –αν θέλετε- συμπλήρωση του Κώδικα για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι ότι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν απογράφονται και αρνούνται να υποβάλουν στοιχεία πρέπει να υποστούν κάποιες κυρώσεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα έκανε κάθε ευνομούμενη πολιτεία και ως ένδειξη ισονομίας απέναντι στους νομοταγείς υπαλλήλους, οι οποίοι προσέφεραν και προσέδωσαν τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν από τις εποπτεύουσες Αρχές.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ
Λ. Συνεπώς, αυτή είναι μία ρύθμιση η οποία ζητάει από όλους να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και υπενθυμίζει σε όλους ότι έχουν την υποχρέωση να σέβονται το νόμο. Μπορεί κάποιοι να αισθάνονται ότι αδικούνται από μία ρύθμιση –όπως αυτή της διαθεσιμότητας- αλλά γι’ αυτό σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία υπάρχουν τα ένδικα μέσα τα οποία μπορούν να μετέλθουν, προκειμένου να στηρίξουν το δίκαιό τους. 
ΚΛΕΙΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Μ 
Αυτό, όμως, το οποίο δεν επιτρέπεται είναι, πρώτον, να μην υπάρχει υπακοή στο νόμο και, δεύτερον, να κρατούνται και να κρατάμε τα δύο αυτά Ιδρύματα κλειστά, προσπαθώντας –τάχα μου- να προασπιστούμε δικαιώματα δικά μας, αλλά καταπατώντας τα δικαιώματα πολλών χιλιάδων συμπολιτών μας.
Ν.Συνεπώς, θεωρώ και κάνω έκκληση, κατ’ αρχήν, όλα τα ιδρύματα να είναι ανοιχτά και ο νόμος, η ευνομούμενη πολιτεία, θα λύσει όλα τα άλλα προβλήματα, τα οποία μπορούν να ανακύπτουν από την οποιαδήποτε διαδικασία.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Η ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στον ιστότοπο http://odysseas.it.minedu.gov.gr., δημιούργησε υπερφόρτωση στο σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απογραφούν οι «Διοικητικοί Υπάλληλοι Πανεπιστημίων Υπόχρεοι Απογραφής» σύμφωνα με την 150628 /Β2 /15.10.2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.
Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να δοθεί παράταση ως την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 14:00 στην προθεσμία απογραφής.
Για την παροχή πληροφοριών και την υποβοήθησή σας μπορείτε να συμβουλεύεστε το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του ειδικού πληροφοριακού συστήματος, καθώς και να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 3442304, 210 3442919, 210 3442918, 210 3442038 της οικείας υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘ.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...