Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα για φέτος

επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σε σύγκριση με πέρυσι πολλοί περισσότεροι πολίτες θα μπορέσουν να βάλουν επιδοτούμενο πετρέλαιο θέρμανσης αυτή τη χρονιά.
Υπολογίζεται πως τελικώς το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα το λάβουν σε 2 δόσεις μέσα στο 2014, και όχι προκαταβολικά όπως πέρσι.

Η απόφαση για την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης έχει δρομολογηθεί από τις προηγούμενες ημέρες από τις συσκέψεις που είχε ο Υφυπουργός Οικονομικών με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα λάβουν χώρα την επόμενη εβδομάδα. Λόγω των περσινών περιστατικών με την αιθαλομίχλη που δημιουργήθηκε από την έντονη χρήση τζακιών, το Υπουργείο Οικονομικών θα διευρύνει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Για το 2013 οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:
- οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ
- έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ,
- με 1 παιδί με ετήσιο εισόδημα 38.000 ευρώ,
- με 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 41.000 ευρώ
-με 3 παιδιά και άνω ετήσιο εισόδημα 44.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου των Οικονομικών, τα εισοδηματικά κριτήρια θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 3.000 ή 5.000 ευρώ ώστε να επιλεγούν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες.
Αναφορικά με το κριτήριο της περιουσιακής κατάστασης του κάθε πολίτη, σήμερα ισχύει το όριο ατομικής περιουσίας αντικειμενικής αξίας ως 150.000 ευρώ για άγαμους. Για τους έγγαμους το ποσό είναι 200.000 ευρώ. Από το Υπουργείο Οικονομικών γίνεται μελέτη να αναπροσαρμοστεί το ποσό για τους άγαμους σε 200.000 ευρώ και για τους έγγαμους στα 300.000 ευρώ.
Επίσης γίνεται εξέταση από τα κλιμάκια του Υπουργείου για διπλασιασμό των επιδοτούμενων λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Για το 2013 όσοι βρίσκονται στη Α” ζώνη επιδοτούνται με 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο τα 3.000 λίτρα, οι πολίτες που ανήκουν στην Β” ζώνη λαμβάνουν επίδομα για 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τα 1.800 λίτρα, οι πολίτες που ανήκουν στην Γ” Ζώνη το επίδομα είναι 8 λίτρα για κάθε τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο τα 960 λίτρα και οι πολίτες που ανήκουν στην Δ” Ζώνη λαμβάνουν επίδομα 5 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο τα 600 λίτρα.
Δείτε παρακάτω τον πίνακα των 4 κλιματικών ζωνών για την Επικράτεια:
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Β: Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, “Αρτας.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Δ: Νομοί Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...