Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Περικοπές αμοιβών διοικητικών. Ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Αρ. Πρωτ.: 53




(Mέλος της ΟΔιΠΤΕ)

Χρ. Λαδά 6, Αθήνα

Τηλ: 210 368 9229

Φαξ: 210 368 9230

Γ Ε Ν Ι Κ Η Α Π Ε Ρ Γ Ι Α

Της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Προεδρείο του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους ευαίσθητους ανησυχούντες δημοσιογράφους και τους Ηρακλείς του Υπουργού Παιδείας ότι οι αποδοχές των ημερών απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων θα περικοπούν από την μισθοδοσία τους.

Ήδη, όπου είναι τούτο δυνατόν εν μέσω απεργίας, ενημερώνεται ο εκκαθαριστής αποδοχών, για τα δέοντα. Σε κάθε περίπτωση, η πλήρης εκκαθάριση θα γίνει στο τέλος την απεργίας, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με μία επιπλέον απειλή, για παρέμβαση του Εισαγγελέα, σχετικά με την παρακράτηση των αποδοχών των απεργούντων, καταδεικνύει ότι η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου δεν οφείλεται στους υπό διαθεσιμότητα και αργία διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά στις αποφάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. που είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες με τους νόμους που το ίδιο έχει ψηφίσει και είναι εκτός πάσης λογικής και χωρίς κανένα ηθικό έρεισμα.

Καλούμε λοιπόν όλους τους ευαίσθητους ανησυχούντες, την πίεσή τους, για επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου, να την ασκήσουν στο Υ.ΠΑΙ.Θ. και όχι στους απειλούμενους με τον Εισαγγελέα διοικητικούς υπαλλήλους που απεργούν και τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας και αργίας.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

Νάνσυ Μιχοπούλου             Δημήτρης Σακκάτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...