Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΠΑ: «Υποβαθμίζουμε την…αυτοαξιολόγησή μας»



Γύρω στα 3/5 του συνόλου των διοικητικών υπαλλήλων απεγράφησαν, όπως αναφέρει επίσημα το υπουργείο Παιδείας μετά και τη λήξη της προθεσμίας που είχε θέσει το βράδυ της Τρίτης ο κ. Αρβανιτόπουλος για το μεσημέρι της Τετάρτης (14:00).

 
«Δεν κοιτάμε ποσοστά ούτε ενδιαφερόμαστε για την απογραφή. Εναρμονιζόμαστε με τον τύπο του νόμου και τίποτα άλλο. Πρόθεσή μας είναι να δούμε το τυπικό σκέλος του νόμου. Πάντως, από αυτή τη διαδικασία δεν παράγεται κάτι χρήσιμο και δεν λύνεται κανένα πρόβλημά μας», δήλωσε στο «Π» ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Σακάτος.
 
«Σύμμαχος Αρβανιτόπουλου το Συμβούλιο της σχολής»
 
Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του ΕΚΠΑ στην οποία έγινε λόγος για τη συνάντηση του Συμβουλίου του Ιδρύματος με τον Υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο.
 
«Παρά τις αντίθετες και τεκμηριωμένες αποφάσεις τόσο των θεσμικών οργάνων, όσο κα των Συλλόγων διδασκόντων, εργαζομένων και φοιτητών για τη αποτροπή των μέτρων που οδηγούν στη διάλυση του Πανεπιστημίου μας, που εκτός των άλλων αποτελούν κατάφωρη και εντείνεται με την απαράδεκτη, αμφιβόλου νομιμότητας, μεθόδευση των προσωπικών δηλώσεων του διοικητικού και υποστηρικτικού προσωπικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα του ΕΚΠΑ.
 
 H ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι: «Σε αυτή την παράλογη και καταστρεπτική της προσπάθεια, την ώρα που σε άλλα Πανεπιστήμια τα Συμβούλια ιδρύματος στέκονται στο πλευρό των Ιδρυμάτων, η Κυβέρνηση βρήκε σύμμαχο το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ».
 
ΕΜΠ: Απεγράφησαν σχεδόν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι
 
Το δρόμο της απογραφής αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς πηγές από το Ίδρυμα κάνουν λόγο για σχεδόν «συνολική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου μας προκειμένου να μην τεθούμε σε αργία».
 
«Βρισκόμαστε σε  μία περίεργη φάση. Στο Μετσόβιο έχουν απογραφεί σχεδόν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι υπό το φόβο της αργίας. Ωστόσο, πρόκειται για μία ελλιπής απογραφή, καθώς οι διοικητικές υπηρεσίες ήταν σε απεργία και αρκετοί από εμάς δεν δώσαμε τα στοιχεία μας με σιγουριά», δήλωσε στο «Π» διοικητικός υπάλληλος από το ΕΜΠ.
 
Να σημειωθεί πως συνεχίζεται κανονικά για 7η εβδομάδα η απεργιακή κινητοποίηση σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, Διοικητικοί και φοιτητές), ενώ αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου την Παρασκευή αναμένεται να λάβουν την απόφαση για συνέχιση ή όχι της απεργίας οι διοικητικοί υπάλληλοι.
 



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...