Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΠΑ: Θα περικοπούν οι αποδοχές των απεργών διοικητικών υπαλλήλων



Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ήδη με έγγραφό του της 08ης/10/2013 ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου να προχωρήσουν σε όλα το προβλεπόμενα από το νόμο σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά τις ημέρες της απεργίας,
ήτοι να περικοπούν οι αποδοχές του προσωπικού που απεργεί. Οι αποδοχές θα περικοπούν.
Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το Γραφείο του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Θ. Πελεγρίνη.

Εντολή, εγγράφως, στους Πρυτάνεις -από 18 Οκτωβρίου- έδωσε ουπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου,να περικόψουν τις  αποδοχές των  διοικητικών υπαλλήλων  που συμμετέχουν στην απεργία, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα. Για να δείτε το έγγραφο του υπουργού  Παιδείας κάνετε κλικ εδώ

Η ασφάλεια του πανεπιστημίου θα καταρρεύσει μετά τη διαθεσιμότητα του προσωπικού φύλαξης
Είναι προφανές,ότι την επομένη της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του  συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης, η φύλαξη και επομένως η ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους αντικειμενικώς θα καταρρεύσει.
Την παραπάνω επισήμανση κάνει με άλλη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Γραφείο ου Πρύτανη του ΕΚΠΑ. Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει με τις πρόσφατες αποφάσεις της τονίσει το φλέγον θέμα της φύλαξης των πανεπιστημιακών κτηρίων και χώρων μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα του συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης. Το θέμα αυτό επισήμανε ο Πρύτανης και σε πρόσφατες επιστολές του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ε. Μεϊμαράκη και τους Υπουργούς κ.κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, Κ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια.
Ήδη, κατά τη διάρκεια της απεργίας του Διοικητικού Προσωπικού και παρά το προσωπικό ασφαλείας που έχει διατεθεί για τη φύλαξη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα καταπάτησης πανεπιστημιακών χώρων και άλλων πιθανώς παράνομων δραστηριοτήτων, για τα οποία ο αρμόδιος Επόπτης έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι την επομένη της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του  συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης, η φύλαξη και επομένως η ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους αντικειμενικώς θα καταρρεύσει".





ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...