Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Δικαίωμα ενστάσεων έχουν οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα των Πανεπιστημίων

undefined

Μετά την έκδοση των πινάκων με τη μοριοδότηση των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και την έκδοση των Διαπιστωτικών Πράξεων η δυνατότητα ενστάσεων είναι ανοιχτή στο Τριμελές Συμβούλιο
.
Την απάντηση αυτή έλαβε το esos  από συνεργάτη του υπουργού   Παιδείας , σε ερώτηση που θέσαμε,  μετά αρκετά τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε,  ότι   διοικητικοί που απεγράφησαν μόνοι τους στην ειδική πλατφόρμα δήλωσαν τα 20 μόρια στη διαδικασία αυτή, αν και δεν έπρεπε. Ο λόγος που δεν έπρεπε να δηλωθούν τα μόρια αυτά είναι πως η μονιμοποίησή των εν λόγω υπαλλήλων ΙΔΑΧ έγινε με το Ν. 2839/2000 (Παπανδρέου) ή με το Π.Δ./μα 164/2004 (Παυλόπουλου). Ο Νόμος ρητά αναφέρει πως η μοριοδότηση δεν αφορά τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου.
 Σε ερώτησή μας με τι στοιχεία μπορεί ένας υπάλληλος να κάνει ένσταση η απάντηση που λάβαμε είναι ότι επειδή έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει από τη Διεύθυνση Διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου στοιχεία για το ποιοι υπάλληλοι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ.
Θυμίζουμε ότι και κατά τη διαδικασία διαθεσιμότητας των καθηγητών Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά την έκδοση της Διαπιστωτικής Πράξης  κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν φθάσει τις 1700.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...