Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Με «ιερή» τροπολογία εξαιρούνται οι ιερείς από την διαθεσιμότητα


Με τροπολογία-σκάνδαλο δημιουργούν άβατο στα οικονομικά της Εκκλησίας - Απαγορεύουν στο ΣΔΟΕ και σε άλλες υπηρεσίες ελέγχους σε επιχειρήσεις της Εκκλησίας, χωρίς υπουργική έγκριση - Εξαιρούν τους ιερείς από την κινητικότητα.


Άβατο στα ταμεία εκκλησιών και μονών επιβάλλει η κυβέρνηση με μια σκανδαλώδη τροπολογία που πέρασε αθόρυβα από τη Βουλή.
Το «ιερό» ρουσφέτι προβλέπει ότι κάθε διαχειριστικός έλεγχος στα εκκλησιαστικά ιδρύματα επιτρέπεται μόνο με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας.
Επιπλέον, η ίδια τροπολογία κάνει άλλη μία εξυπηρέτηση στην Εκκλησία: καταργεί κάθε διάταξη για αξιολόγηση, οπότε εξαιρούνται οι ιερωμένοι από το πρόγραμμα κινητικότητας σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει τις μεταρρυθμιστικές τομές χωρίς να την ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Οι θεοσεβούμενοι κυβερνήτες μας λοιπόν, ερμηνεύοντας άριστα τα σημεία των καιρών, αποφάσισαν οτι γιατροί και εκπαιδευτικοί μπορούν να μπουν σε κινητικότητα, αλλά τους ιερείς δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς. Γιατί ως γνωστόν όλα τα σύγχρονα κράτη βάζουν πάνω από την Υγεία και την Παιδεία, την Εκκλησία. Στο Ιράν της Ορθοδοξίας λοιπόν, στη σύγχρονη προοδευτική χώρα που ονομάζεται Ελλάδα, μπορεί τα πάντα να καταρρεύσουν αλλά κανείς δεν θα ακουμπήσει με το δαχτυλάκι του την εκκλησία. Γιατί η ισοπέδωση έχει και τα όριά της.

Το πιο εντυπωσιακό με αυτή την κυβέρνηση τελικά δεν είναι οτι δεν έχει καμία κόκκινη γραμμή. Είναι οτι οι κόκκινες γραμμές της περιλαμβάνουν την εκκλησία και όχι τους χώρους της Υγείας και της Παιδείας. Και λέω εντυπωσιακό γιατί αν μιλούσαμε για αυτοδύναμη (ακρο)δεξιά κυβέρνηση θα ήταν αναμενόμενο, αλλά προφανώς όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Μη ξεχάσουμε τέλος να αναφέρουμε, οτι η απόφαση αυτή φέρει την υπογραφή του ανέλπιστα τεράστιου μεταρρυθμιστή Κωνσταντίνου Αβρανιτόπουλου.



Πηγή http://www.epikairo.gr http://www.efsyn.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...