Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Γράμμα στον υπουργό: Η οδύσσεια πολλών ξεριζωμένων υπαλλήλων των ΑΕΙ



κε υπουργέ,

Από τις 19 Αυγούστου ξεκίνησε με εντελώς αντι-δημοκρατικές και συνοπτικές διαδικασίες η οδύσσεια χιλιάδων υπαλλήλων με την κατάργηση σε ένα βράδυ προσωποπαγών οργανικών θέσεων με συνέπεια τον ξεριζωμό από θέσεις εργασίας που κάλυπταν για πολλά χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα ΑΕΙ και ήταν το εισόδημα χιλιάδων οικογενειών. 
Στο βωμό του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης πετάτε στο δρόμο οικογενειακούς προγραμματισμούς, ψυχικές ισορροπίες και κόπους μιας ζωής. Γιατί εκτός από την υγεία, η εργασία είναι το επόμενο συνταγματικό κατοχυρωμένο αγαθό !! Ή μάλλον ΗΤΑΝ !!!!  Καταντήσαμε να κοιμόμαστε με το φόβο ότι θα ξυπνήσουμε εγκλωβισμένοι σε καινούρια απόφαση, νόμο, τροπολογία ή προεδρικό διάταγμα !!!
Με καμία ποσόστωση και καμία αξιολόγηση πήρατε την απόφαση για 1349 οικογένειες !!! Βρήκαμε την καραμέλα «έγινε αξιολόγηση των δομών και βρέθηκε πλεόνασμα» !!!  Κάτι σαν το οικονομικό πλεόνασμα και την ανάπτυξη που έχουμε, μόνο που εμείς δεν βλέπουμε !!!  Άλλα βλέπουμε !!! Όπως :
•    Δεν πήρατε ένα ποσοστό από όλα τα ΑΕΙ, αλλά μόνο από τα 8.  Δεν πειράξατε όλους αυτούς που είναι αποσπασμένοι στα γραφεία των Υπουργείων και έχουν οργανική θέση στα ΑΕΙ !!  Όοοοοχι, δε βολεύει !!  Και αφού δηλώσατε ότι υπάρχουν εκατοντάδες με πλαστά πτυχία (άρα τους ξέρετε) γιατί δεν ξηλώνετε αυτούς, παρά κάνετε μία μοριοδότηση που στο ως επί το πλείστον είναι ……….. δεν έχω λόγια !!!!
•    Δεν υπήρξε καμία ποσόστωση στον αριθμό από κάθε ειδικότητα !! Στην αρχή θέλατε το Χ νούμερο (γιατί ως νούμερα μας αντιμετωπίζετε) από το κάθε ΑΕΙ.  Μετά αυτό άλλαξε για να γίνει Ψ, για να ξανα-αλλάξει και να γίνει Ω !!!!
•    Θέλατε τις Α ειδικότητες, που μετά έγιναν Β (γιατί έπρεπε να εξαιρεθούν κάποια παιδιά …) και ξαναέγιναν Γ με τις παραπάνω αυξο-μειώσεις,  για να γίνουν Δ  μετά τις εξαιρέσεις που ….  έγιναν κατόπιν της απογραφής  !!!!!  Καταλήξαμε κάπου ή ακόμη ;;;;;;
•    Είπατε ο πίνακας μοριοδότησης θα είναι του ΑΣΕΠ.  Μετά δεν ήταν του ΑΣΕΠ αλλά του υπουργείου και μάλιστα η πλατφόρμα απογραφής  ονομάστηκε «οδυσσέας» το οποίο και παραπέμπει σε οδύσσεια, όχι ενός, αλλά χιλιάδων ξεριζωμένων !!!! 
•    Η απογραφή θα γινόταν από τις διευθύνσεις, αλλά μετά ο καθένας απογράφηκε μόνος του σε πίνακες που … τους πήρε το ΑΣΕΠ για να τους προσαρμόσει στους δικούς του … για να κοινοποιήσει τους προσωρινούς τη Δευτέρα, που … πήγαν στο Υπουργείο για να … ξαναγυρίσουν στο ΑΣΕΠ την Πέμπτη «βαφτισμένοι» ως τελικοί και 1 ώρα μετά να δημοσιοποιούνται και οι διαπιστωτικές πράξεις !!!!!  Να πιστέψουμε ότι πρόλαβε η 3μελής επιτροπή του υπουργείου να τους κοιτάξει ή μάλλον αστειεύεστε ;;;;
•    Στους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ δεν μετράει η οικογενειακή κατάσταση, στους ΥΕ μετράει η οικογενειακή κατάσταση !!  Σε ποια δημοκρατία και σε ποιο σύνταγμα  συμβαίνουν αυτά ;;;;  Η μία κατηγορία έχει παιδιά και πρέπει να τα ζήσει, αλλά οι άλλες κατηγορίες που έχουν παιδιά δε δικαιούνται να δουλεύουν σε οργανικές θέσεις για να τα ζήσουν ;;;;;;;;;;;;;;;;
•    Και ερχόμαστε να αξιολογηθούμε 10, 20 ή και 30 χρόνια υπάλληλοι με το βαθμό πτυχίου ή το απολυτήριο οι ΔΕ που πήραν χρόοοοονια πριν, εάν κάνουν  καλά τη δουλειά τους ή όχι !!!   Και γιατί δεν μπορεί ένας υπάλληλος ΥΕ ή ΔΕ να εξακολουθεί να είναι καθαριστής, οδηγός, κλητήρας, τεχνίτης, αλλά  πρέπει να έχει πτυχίο ή μεταπτυχιακό,  για τα συγκεκριμένα αντικείμενα ;;;  Τη θέση τη διεκδίκησαν, (δεν τους χαρίστηκε – πληρούσαν κάποιες προϋποθέσεις) σε αυτή δουλεύουν χρόνια και δεν μπήκαν από το παράθυρο, όπως ισχυρίζεστε !!  Τι θα πει «σκληρό» και «μαλακό» ΑΣΕΠ ;;; Και τι θα πει ότι αυτοί που μπήκαν με τους νόμους «Παπανδρέου», «Πεπονή» και «Παυλόπουλου» μπήκαν από τα παράθυρα ;;; Νόμοι δεν ήταν και αυτοί ;;; Εφαρμόστηκε η κοινοτική οδηγία ή όχι ;;; Προσόντα δεν είχαν ;;;  Πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν κάλυπταν ;;; Συγκεκριμένα στο ΠΔ 164 : εάν οι αποφάσεις της ολομέλειας του ΑΣΕΠ ότι αυτοί οι άνθρωποι εμπίπτουν στο νόμο και η σύσταση των  θέσεών τους έγινε επίσης με νόμο,  δεν είναι «λοιπές διαδικασίες υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ» τότε τι άλλο είναι ;;; Λέμε και ξελέμε ;;;
•    Θα τίθονταν σε αργία όσοι δεν απογράφηκαν, αλλά τώρα θα μπουν στη διαθεσιμότητα, για να επιστρέψουν στις θέσεις τους αυτοί που … τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αφού … οι προηγούμενοι δεν θα τεθούν τελικά σε αργία !!!!!!!!
•    Και το κορυφαίο : αφού βγήκαν οι διαπιστωτικές πράξεις, καλέσατε τους Πρυτάνεις και τους συλλόγους για να βρείτε λύση !!!!!!!
Ζούμε μοναδικές στιγμές μέσα στην οδύσσειά μας !!!!!!!!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...