Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση στη Βουλή για τη διαδικασία μοριοδότησης των υπαλλήλων ΕΚΠΑ και ΕΜΠ


Η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή την ακόλουθη ερώτηση σχετικά μ ε τη διαδικασία μοριοδότησης των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων ΕΚΠΑ και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου:

Οι διοικητικοί υπάλληλοι που απογράφηκαν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να αποδείξουν την ακρίβεια των δηλωθέντων τους. Στη συνέχεια το Υπουργείο Παιδείας θα έστελνε την βάση δεδομένων με τους απογραφέντες και τους φακέλους τους στον ΑΣΕΠ, ο οποίος ως ανεξάρτητη αρχή θα έκανε τον έλεγχο γνησιότητας των πτυχίων, την αντιπαραβολή των φακέλων με τη βάση δεδομένων και θα προχωρούσε στη μοριοδότηση.   
Οι φάκελοι αυτοί δεν εξετάστηκαν ποτέ από το ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα η κοινοποίηση των προσωρινών πινάκων προς διαθεσιμότητα να βρίθει  ανακριβειών. Οι διοικητικοί υπάλληλοι  του ΕΚΠΑ και ΕΜΠ  κατέθεταν τις ενστάσεις τους  προκειμένου να γίνει αποκατάσταση της αλήθειας και σωστή μοριοδότηση. Οι ενστάσεις αυτές έπρεπε να εξεταστούν από την Τριμελή Επιτροπή που είχε ορίσει το Υπουργείο Παιδείας και της οποίας τα δύο μέλη ήταν  από το Πανεπιστήμιο και μία δικαστής. Η επιτροπή συνεδρίασε  και οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου αρνήθηκαν να συντάξουν τους τελικούς πίνακες χωρίς αντιπαραβολή των στοιχείων με αποτέλεσμα το Υπουργείο Παιδείας να τους παραιτήσει  ορίζοντας στη θέση τους δύο υπαλλήλους του Υπουργείου και μετονομάζοντας τους προσωρινούς πίνακες σε οριστικούς με τροποποιήσεις όμως στα ονόματα και κοινοποιώντας τους στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου όμως έληγε η προθεσμία υποβολής ενστάσεων στους προσωρινούς πίνακες.
Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας που ακολουθήθηκε ήταν η  αποχώρηση με άδικο τρόπο  διοικητικών υπαλλήλων. Ενδεικτικό  της αναξιοπιστίας της μοριοδότησης είναι  το γεγονός πως, ενώ στο ΕΚΠΑ μέχρι σήμερα έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ 12 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων, από την απογραφή προέκυψαν πάνω από 200 υπάλληλοι οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα τη μοριοδότησή τους με 20 μόρια.  
Ανύπαρκτα μόρια δόθηκαν επίσης σε υπαλλήλους μέσω της αξιολόγησης καθώς στο ΕΚΠΑ καμία σχετική αξιολόγηση δεν έχει πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Ως αποτέλεσμα με την  απογραφή εμφανίστηκε μεγάλος αριθμός υπαλλήλων να έχει αξιολογηθεί, χωρίς το Υπουργείο να ελέγξει την νομιμότητα αυτών των αξιολογήσεων. Τα παραπάνω γεγονότα έχουν οδηγήσει σε πλήρη απόγνωση μεγάλο αριθμό υπαλλήλων οι οποίοι αδικούνται διότι δεν εφαρμόζεται η νομιμότητα και δεν εξετάζονται οι ενστάσεις τους.  
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
•    Σε ποιές ενέργειες θα προβεί ώστε να διορθωθεί, να ακυρωθεί ή να αντικατασταθεί η διαπιστωτική πράξη που έχει δημοσιευτεί και να εξασφαλιστεί η αντικειμενική διαδικασία μοριοδότησης των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου;  

Η ερωτώσα βουλευτής
Μαρία Ρεπούση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...