Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Προς άρση του αδιεξόδου στα Πανεπιστήμια ; To λόγο έχουν αύριο οι ΓΣ των εργαζομένων



Μετά από 12 εβδομάδες «λουκέτου» στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Πολυτεχνείο και ενώ χιλιάδες φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο, φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να βάλει λίγο νερό στο κρασί της και να κάνει ένα βήμα προς το συμβιβασμό με τους διοικητικούς υπαλλήλους.


Επί της ουσίας, ο υπουργός Παιδείας έκανε ένα βήμα πίσω, «ακυρώνοντας» τη διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε πως κανένας από τους διοικητικούς υπαλλήλους, που έχουν βγει σε αργία γιατί αρνήθηκαν να απογραφούν, δε θα χάσει τη δουλειά του

Αν και τον τελευταίο λόγο έχει η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, όλα δείχνουν ότι το ίδρυμα θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Κι αυτό, γιατί η μικτή επιτροπή πανεπιστημιακών και διοικητικών, που συναντήθηκε με τον υπουργό, έλαβε τη δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος.


«Ζήτησα από τον υπουργό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κι έλαβα τη σχετική δέσμευση», δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης. Τόνισε, επίσης ότι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του και επανέλαβε ότι βούληση της Συγκλήτου είναι να λειτουργήσει άμεσα.
Εκ μέρους των διοικητικών υπαλλήλων, η πρόεδρος του συλλόγου, Νάνσυ Μιχοπούλου, αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα της συνάντησης, ενώ ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης σημείωσε ότι εξειδικεύτηκε η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε προχθές ο υπουργός στον πρύτανη του ΕΚΠΑ.
Η πρόταση Αρβανιτόπουλου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πελεγρίνη, είναι να μετατραπεί η αργία σε διαθεσιμότητα κι εκείνη με τη σειρά της να γίνει κινητικότητα. Έτσι, οι εργαζόμενοι θα επανατοποθετηθούν είτε στο ίδιο Ίδρυμα όπου εργάζονταν είτε σε άλλο ΑΕΙ!

Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα της μοριοδότησης των υπαλλήλων. Όπως τονίστηκε, οι υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, θα έχουν ένα αρνητικό πρόσημο στη μοριοδότησή τους έναντι εκείνων που απογράφηκαν.


Στις 15:00, ο υπουργός Παιδείας είχε συναντηση με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.



Πηγή http://www.enikos.gr  http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...