Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πανελλήνιος ξεσηκωμός των αγροτών - Πού στήνουν μπλόκα τις επόμενες μέρες!


Στους δρόμους βγαίνουν τα τρακτέρ σε διάφορα σημεία της χώρας καθώς οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις φορολογικές ρυθμίσεις, καθώς και για ζητήματα που αφορούν το υψηλο κόστος παραγωγής, αλλά και τα δάνεια.



Εκατοντάδες τρακτέρ στη Θεσσαλία - Κλειστή η παλιά Εθνική Οδός
Εκατοντάδες είναι τα τρακτέρ από Λάρισα και από Καρδίτσα τα οποία έχουν φθάσει στον κόμβο Νίκαιας επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Ενώ τα τρακτέρ συνεχίζουν να προσέρχονται, τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων υπολογίζουν πως θα στηθούν 30 ως 40 μπλόκα σε όλη τη χώρα. Στην περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πολύ αυξημένες και έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν λάβει μέτρα φύλαξης και των παράδρομων που οδηγούν σε αυτήν. Περίπου στις 17.00 σημειώθηκε ένταση μεταξύ αγροτών που θέλησαν να αποκλείσουν συμβολικά την Εθνική Οδό και δυνάμεων των ΜΑΤ που απάντησαν με δακρυγόνα.
Μέχρι το Σάββατο, σύμφωνα με την αστυνομία, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ λόγω της συγκέντρωσης αγροτών.
Τρακτέρ σε Πύργο, Βοιωτία, Ημαθία, Σέρρες
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών στο ύψος της Μαραθιάς όταν αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο. Επενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγες. Ο δρόμος στη συνέχεια άνοιξε.
Στους δρόμους βγάζουν τα τρακτέρς τους οι αγρότες και στη Βοιωτία, καθώς μέχρι αργά το απόγευμα τουλάχιστον 110 τρακτέρ είχαν συγκεντρωθεί τέσσερα χιλιόμετρα έξω από το Κάστρο στον περιφερειακό Ορχομενού.
Στον κόμβο της Κολούρας στην Εγνατία Οδό, μεταβαίνουν αγρότες από την Ημαθία, ενώ μπλόκα αναμένεται να στηθούν στην Αλεξάνδρεια, στη δυτική είσοδο της πόλης και στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό.
Στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι και την Τετάρτη, ενώ αυτοί σε Δράμα και Καβάλα πρόκειται να βγάλουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Σκαρύ, επί της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας, και την Τετάρτη προτίθενται να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Κομοτηνή.
Αποκλεισμοί κτιρίων στην Κρήτη
Στο μεταξύ, στον αποκλεισμό του κτηρίου όπου στεγάζονται η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και τα Διοικητικά Δικαστήρια, προχώρησαν σήμερα αγρότες στα Χανιά. Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει δύο μέρες, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση που οργανώνουν στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου.
Πρόθεση των οργανωτών της κινητοποίησης είναι να κλείνουν για μικρά χρονικά διαστήματα την Εθνική Οδό ενημερώνοντας τους οδηγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Σε κατάληψη της Β' ΔΟΥ Ηρακλείου προχώρησαν το πρωί και οι αγρότες του ομώνυμου νομού, κινητοποίηση που θα συνεχιστεί επ' αόριστον, εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...