Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

7 συναυλίες για τον Απρίλη K. Βήτα. Borderline Festival '14. Hidden Orchestra. Tricky. Ryoji Ikeda. The Irrepressibles. The Spring Quartet


Κ. ΒΗΤΑ: Οι συνθέσεις του μεταλλάσσονται σε κάθε άλμπουμ. Άλλοτε βαθιά ηλεκτρονικές, άλλοτε ακουστικές, ακροβατούν ανάμεσα στις εποχές και μπερδεύουν τα όνειρα με την πραγματικότητα. Ο Κ. Βήτα θα μας ταξιδέψει ζωντανά σε όλη του τη δισκογραφία, με ένα full band ηλεκτρονικό σετ σε δύο συναυλίες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιnfo: 5 Απριλίου, Stage Volume 1, Αθήνα. 26 Απριλίου, Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη. Εισιτ.: 10 ευρώ. Πληροφορίες εδώ.




BORDERLINE FESTIVAL ‘14: Το διεθνές φεστιβάλ έρχεται για τέταρτη χρονιά στη Στέγη και φωτίζει τη σύγχρονη μουσική. Ακουστικά όργανα συνυπάρχουν με ηλεκτρονικά. Οι dance τάσεις του παρελθόντος επανερμηνεύονται. Νέα μουσικά ρεύματα ξεδιπλώνονται. Και όλα αυτά συνυπάρχουν με την περφόρμανς και την πειραματική στιγμή του αυτοσχεδιασμού. Στο φεστιβάλ θα παρακολουθήσουμε σημαντικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, όπως τους Julia Eckhardt, Theo Bart, Kasper Toeplitz & Myriam Gourfink, Manu Holterbach, αλλά και τους Έλληνες Χρίστο Χονδρόπουλο, Μαρίνο Κουτσομιχάλη και Spyweirdos (GR). Info: 4-9 Απριλίου, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Αθήνα. Εισιτ.: 5-38 ευρώ. Πληροφορίες εδώ.




HIDDEN ORCHESTRA: Τους είδαμε πέρυσι στο Six Dogs, όταν παρουσίασαν το άλμπουμ τους Archipelago και τους λατρέψαμε ακόμα πιο πολύ. Το κουαρτέτο από το Εδιμβούργο που κυκλοφορεί με την κορυφαία δισκογραφική Tru Thoughts, συνηθίζει να αλλάζει όργανα και ρόλους επί σκηνής και ερμηνεύει σύγχρονη jazz με επιρροές που ξεκινούν από hip hop, drum ‘n’ bass, μεταπηδούν στην electronica και φτάνουν μέχρι την κλασική μουσική. Η πειραματική διάθεση και η κινηματογραφική ατμόσφαιρα των άλμπουμ τους μετατρέπεται σε κάτι διαφορετικό στις συναυλίες τους, με δύο ντράμερ επί σκηνής. Info: 12 Απριλίου, Gagarin 205, Αθήνα. Εισιτ.: 15-22 ευρώ. Πληροφορίες εδώ.




TRICKY: O αγαπημένος μας trip hop ήρωας επιστρέφει για δύο συναυλίες. Το πιο πρόσφατο album του False Idols συνδυάζει στοιχεία από τη hip hop μέχρι τη rock. Στις συναυλίες του στην Ελλάδα ο Tricky συνοδεύεται επί σκηνής από την τραγουδίστρια Francesca Belmonte, που αγαπήσαμε και από το άλμπουμ του. Info: 11 Απριλίου, Fuzz Live Music Club, Αθήνα.12 Απριλίου, Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη. Εισιτ.: 28 ευρώ. Πληροφορίες εδώ. Ακούστε το αφιέρωμα της ομάδας του POD.RADIO DOCΑφιέρωμα στον Tricky


RYOJI IKEDA: Η post-electronica μουσική συναντιέται με τα αβανγκάρντ εικαστικά. Ο Ryoji Ikeda λατρεύει τους επεξεργασμένους ήχους, το οπτικό υλικό, τις μαθηματικές συλλήψεις και τα φυσικά φαινόμενα. Έτσι τα συνδυάζει σε εγκαταστάσεις, συναυλίες και εν εξελίξει παραγωγές. Συνθέτει για μη-μουσικά όργανα, όπως γραφομηχανές, μετρονόμους, διαπασών και τηλέγραφους, όμως το μέσο του θα λέγαμε ότι είναι η ίδια η κυματομορφή. Στο Superposition, ο Ikeda διασπά «την ύλη, την εικόνα, τον ήχο και τις ανθρώπινες συμπεριφορές». Αυτόν τον πρωτότυπο και ευχάριστα αλλόκοτο συνδυασμό εικόνας, ήχου και αισθήσεων, θα απολαύσουμε επί σκηνής. Info: 8 και 9 Απριλίου, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Αθήνα. Εισιτ.: 5-28 ευρώ. Πληροφορίες εδώ.




ΤΗΕ IRREPRESSIBLES: Αν δεν τους ξέρετε, γνωρίστε τους. Ακτιβισμός με electro-symphonic ήχο και conceptual ζωντανές εμφανίσεις. ΟιIrrepressibles είναι η art-pop ορχήστρα του καλλιτέχνη, τραγουδιστή, συνθέτη και πολύ-οργανίστα Jamie. Το δεύτερό τους άλμπουμ, Nude, αποτελείται από τρία μέρη και  είναι ένας ύμνος υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τo δεύτερο EP, Nude: Viscera, που θα παρουσιαστεί στο Gazarte, κυκλοφόρησε μόλις τον Φεβρουάριο και αφορά «σε έναν σωματικά και σεξουαλικά καταπιεσμένο κόσμο». Info: 30 Απριλίου, gazARTE, Αθήνα. Εισιτ.: 18-30 ευρώ. Πληροφορίες εδώ.




THE SPRING QUARTET: Τέσσερις υπερ-μουσικοί στο ίδιο κουαρτέτο. ΟιJack DeJohnette, Joe Lovano, Esperanza Spalding και Leo Genovese, έχουν συμπράξει με μεγαθήρια της jazz, ενώ επίσης έχουν συνεργαστεί ξανά μαζί ανά δυάδες ή τριάδες. Το κουαρτέτο τους ήταν απλώς θέμα χρόνου να δημιουργηθεί. Ο DeJohnette έχει εμφανιστεί ξανά στη Στέγη πριν δύο χρόνια. Η εμφάνιση αυτή χαρακτηρίστηκε ως μουσικό γεγονός της χρονιάς. Σε συνδυασμό με αυτούς τους τρεις εκρηκτικούς μουσικούς, δεν αναμένεται τίποτα λιγότερο. Info: 11-12 Απριλίου, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Αθήνα. Εισιτ.: 5-28 ευρώ. Πληροφορίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...