Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αυτό είναι το νέο ναρκωτικό που θερίζει σε Αθήνα και Κρήτη


Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, εξαιτίας μιας νέας ουσίας που έχει εμφανιστεί σε πιάτσες τοξικομανών σε Αθήνα και Κρήτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, συναγερμός έχει σημάνει από τον εντοπισμό ενός νέου θανατηφόρου ναρκωτικού, εκατό φορές πιο εθιστικού από την ηρωίνη και τη μορφίνη και πολύ πιο τοξικού, που θερίζει το τελευταίο διάστημα στα στέκια των τοξικομανών σε Αθήνα και Κρήτη.
Πρόκειται για την φαιντανύλη, η οποία είναι φαρμακευτικό σκεύασμα και συγκεκριμένα ισχυρό ναρκωτικό αναλγητικό, το οποίο χορηγείται αυστηρά σε καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας, όταν οι πόνοι έχουν γίνει αφόρητοι.
Παράλληλα χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό σε σοβαρά χειρουργεία.
Χορηγείται μόνο με δίγραμμη ιατρική συνταγή και είναι πανάκριβο. Τα άτομα που εθίζονται σ΄ αυτήν χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση κι έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.
Όμως αυτό το ναρκωτικό έχει γίνει ανάρπαστο το τελευταίο διάστημα μεταξύ των τοξικομανών της Αθήνας και της Κρήτης, καθώς κυκλοφορεί καθαρό, χωρίς προσμείξεις, έχει το διπλάσιο χρόνο επίδρασης από την ηρωίνη ενώ στη μαύρη αγορά διακινείται στη μισή τιμή από αυτήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...