Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Οργή του κόσμου για το κοινωνικό μέρισμα!!!Κάντε κλικ για να υποβάλλετε!


Οργή του κόσμου για το κοινωνικό μέρισμα!!!Κάντε κλικ για να υποβάλλετε!

Το απόλυτο μπάχαλο: Ταλαιπωρούν τους πολίτες με αιτήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες – Άγνωστο τι θα γίνει με όσες αιτήσεις απορρίφθηκαν και αφορούν μακροχρόνια άνεργους.
Για άλλη μια φορά ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να μοιράσει το… κοινωνικό πλεόνασμα αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία οι κυβερνόντες αντιμετωπίζουν ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα και την κυνικότητα που επιδεικνύουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που τόσο πολύ ανάγκη έχουν έστω και αυτά τα λίγα χρήματα.
Οι «εγκέφαλοι» του υπουργείου Οικονομικών προσπαθούν ανά διαστήματα να δίνουν νέες διευκρινήσεις για εκείνους που φαίνεται από το σύστημα να μην δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, αλλά μάταια.
Την ίδια ώρα είναι απορίας άξιον πως είναι δυνατόν τα «τερματικά» του υπουργείου Οικονομικών που έχουν όλες τις πληροφορίες για τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων, να μην γνωρίζουν ποιος πραγματικά δικαιούται το επίδομα και ποιος όχι και αντ” αυτού να υποβάλλουν τον κόσμο στη διαδικασία των αιτήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 225.000 που μέχρι χθες είχαν υποβάλλει αιτήσεις απορρίφθηκαν 71.000, ενώ όπως λένε από το υπουργείο Οικονομικών, όσες από αυτές αφορούν μακροχρόνια άνεργους θα επανεξεταστούν βάσει των αποτελεσμάτων των φορολογικών δηλώσεων χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πότε θα γίνει αυτό.
Το τραγικό της όλης διαδικασίας το οποίο εξοργίζει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη τα χρήματα αυτά είναι ότι μεταξύ των αιτήσεων βρέθηκαν και πολίτες που ζητούν το κοινωνικό μέρισμα, ενώ οι περιουσίες τους ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ!
Η οργή του κόσμου για τις διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση, ξεχειλίζει, ενώ αρκετοί πιστεύουν πως μέσα σε αυτόν τον γενικό χαμό θα υπάρξουν και κάποιοι που θα επωφεληθούν και θα λάβουν το επίδομα χωρίς να έχουν τις προϋποθέσεις, κάτι που έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν με αντίστοιχα επιδόματα.
Μέχρι χθες είχαν εγκριθεί μόνον – 42.000 εγκρίθηκαν περιπτώσεις ενώ σε αναμονή βρίσκονται άλλες 112.000.
Οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.gsis.gr, ενώ όσοι προλάβουν έως 30 Απριλίου θα λάβουν το επίδομα -που ξεκινά από 500 ευρώ για άγαμο- έως τις 10 Μαΐου.
Όσοι ενήλικες συγκατοικούν με κάποια οικογένεια δεν θα δικαιούνται να υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση για επίδομα, παρά μόνο η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι.
Αντιθέτως, ένα έχει παραχωρηθεί σε αυτούς οίκημα το οποίο αναφέρεται στη φορολογική δήλωση με αριθμό παροχής ΔΕΗ στο όνομά τους, δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση.
Από τις πρώτες ώρες που άνοιξε το συστημα, το ΥΠΟΙΚ προτρέπει τους φορολογούμενους που είναι στο «όριο» με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια να υποβάλουν την αίτηση για να φανεί αν δικαιούνται το μέρισμα.
Το εισοδηματικό όριο ξεκινά από τα 6.000 ευρώ για άγαμο και αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος (και για το πρώτο παιδί της μονογονεϊκής) και κατά 1.000 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...