Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με το ψηφοδέλτιο των «Πρασίνων» στις Ευρωεκλογές…Το μήνυμα του στα ΑμεΑ …


Με σοβαρές και στέρεες απόψεις «κατεβαίνει» στον πολιτικό στίβο ο γνωστός σε όλους μας ειδικευόμενος ψυχίατρος, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Στις Ευρωεκλογές του Μαϊου συμμετέχει με τον συνδυασμό «Πράσινοι-Αλληλεγγύη-Δημιουργία-Οικολογία».

Με μοναδικό γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και έχοντας εμπειρία από επισκέψεις στο Ευρωκοινοβούλιο, ο τρόπος λειτουργείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώθησε τον Στέλιο στην υποψηφιότητά του.
«Θεωρώ πως δημιουργείται μια οργανωμένη πολιτική η οποία μπορεί να επιτρέπει  στην καθημερινότητα ενός ατόμου να εκφέρει άποψη στο θέμα της ανεξάρτητης διαβίωσης που είναι ένα θέμα που με απασχολεί και με ενδιαφέρει και ένα θέμα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γενικά η Ευρώπη προωθεί απ΄ ότι η πολιτεία και το κράτος μας. Θεωρώ επίσης ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακούγονται πολιτικές που στην Ελλάδα είτε δεν τις ξέρουμε, είτε δεν τις εφαρμόζουμε με τον σωστό τρόπο» , δηλώνει χαρακτηριστικά στο newsitamea.gr .
Εντός του Ευρωκοινοβουλίου …
Με την ιδιότητα του γιατρού και όχι του Ατόμου με Αναπηρία, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι άνθρωπος που πιστεύει και θα εξέφραζε από τα έδρανα του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, ότι η παιδεία είναι ένας πυλώνας μια κοινωνίας που μπορεί να διαμορφώσει τους πολίτες.
Ενδιαφέροντα του Στέλιου είναι η παιδεία, η εκπαίδευση και η έρευνα που τη κρίνει σημαντική για μια κοινωνία. Πιστεύει στα δικαιώματα των ανθρώπων (είτε είναι άνθρωποι με αναπηρία είτε παιδιά ή γυναίκες).
Δηλώνει πως πρέπει να διαμορφωθεί μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο όπου η πολιτική να δουλεύει για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για την πολιτική !
Το μήνυμα του στα ΑμεΑ …
Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ξεχωριστές οντότητες αλλά είναι και αυτά άνθρωποι . Δεν θα πρέπει να νιώθουν κάτι το ιδιαίτερο ή το ειδικό και δεν πρέπει να φοβούνται να βγούν έξω , να αντιμετωπίσουν την κοινωνία.
«Η ζωή μας είναι για τη ζωή και όχι για το φόβο, την ανασφάλεια και για το αν θα τα καταφέρουμε . Θα τα καταφέρουμε ! Μπορούμε !»
Σεβασμός στον άνθρωπο πάνω απ΄όλα. Πρέπει να σταματήσουμε τα τείχη και τα όρια όταν μιλάμε για τον άνθρωπο. Δεν πρέπει να διαμερισματοποιούμε τον άνθρωπο και να τον βάζουμε σε «κουτιά».
Συμμετοχή …
Πρέπει ο κόσμος να είναι ενεργός και να κουνηθεί για να συμμετέχει με τον τρόπο του αν θέλει να αλλάξει αυτό που δεν του αρέσει. Δεν μπορεί να περιμένει από τους άλλους …Πρέπει να συμμετέχει ενεργά έτσι ώστε να φέρει την αλλαγή που επιθυμεί !
Συνέντευξη – Επιμέλεια ρεπορτάζ: Γιώργος Τσιματσίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...