Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η κατάθεση του Πιστόριους


Ήρθε η ώρα του Όσκαρ Πιστόριους να καταθέσει για τη βραδιά που στοίχισε τη ζωή στη Ρίβα Στίνκαμπ. Οι εφιάλτες που ταράζουν τον ύπνο του, ο διαρκής φόβος και τα αντικαταθλιπτικά χάπια


  γονείς της Ρίβα Στίνκαμπ βρίσκονταν απέναντι του, τον κοίταζαν στα μάτια, ζητώντας απαντήσεις γιατί σκότωσε την κόρη τους στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.
Ο Όσκαρ Πιστόριους ξεκίνησε σήμερα (7/4) την κατάθεση του στη δικαστική αίθουσα της Πρετόρια. Πολεμώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα ο Νοτιοαφρικανός ζήτησε πρώτα από όλα συγγνώμη από τους γονείς της Ρίβα.
Απευθυνόμενος σε εκείνους είπε "δεν υπάρχει ούτε στιγμή από τότε που συνέβη αυτή η τραγωδία που δεν έχω σκεφτεί την οικογένεια σας. Ξυπνάω κάθε πρωί και είσαστε οι πρώτοι που σκέφτομαι, προσεύχομαι για εσάς. Προσπαθούσα απλά να προστατεύσω τη Ρίβα. Μπορώ να πω πως όταν πήγε στο κρεβάτι εκείνο το βράδυ να κοιμηθεί, ένιωσε πως την αγαπάνε όλοι", είπε. Την ίδια ώρα η Τζουν Στίνκαμπ, η μητέρα της Ρίβα, τον κοίταζε εντελώς ανέκφραστη.
Ο Πιστόριους σκότωσε τη Ρίβα, πυροβολώντας την στο κεφάλι, στο χέρι και στο γοφό μέσα από μια πόρτα στην τουαλέτα.
Ο αθλητής που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μίλησε για τις κρίσεις πανικού που παθαίνει μετά τη νύχτα που σκοτώθηκε η Ρίβα και περιέγραψε τους εφιάλτες που έχει, ξυπνάει έχοντας τη "μυρωδιά του αίματος" γύρω του.
Τους τελευταίους μήνες είπε πως παίρνει αντικαταθλιπτικά χάπια και περιέγραψε μια νύχτα που ξύπνησε εν μέσω πανικού και πήγε και κρύφτηκε σε μια τουαλέτα: "Ανέβηκα σε ένα ντουλάπι και τηλεφώνησα στην αδερφή μου να έρθει και να καθίσει μαζί μου, το οποίο έκανε για λίγο καιρό".


Ηαδερφή του (αριστερά) κλαίει κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Όσκαρ
Μίλησε επίσης για τα παιδικά του χρόνια, για το χωρισμό των γονιών του και το γεγονός πως ο πατέρας του δεν περνούσε χρόνο μαζί του. Αναφέρθηκε στον ακρωτηριασμό των άκρων του σε ηλικία 11 μηνών και έκλαψε όταν σκέφτηκε τη μητέρα του, τη Σίλα, η οποία έφυγε από τη ζωή όταν ο Όσκαρ ήταν ακόμα έφηβος.
Πρόσθεσε δε πως η οικογένεια του πάντοτε "ανησυχούσε για την ασφάλεια" και πως η μητέρα του κοιμόταν με ένα όπλο να βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...