Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Νοθεία του σκοτσέζικου δημοψηφίσματος καταγγέλλουν οι Ρώσοι και δίνουν βίντεο στη δημοσιότητα! (δείτε τα)


O Iγκόρ Μπορίσοφ ήταν ένας από τους τέσσερις διαπιστευμένους Ρώσους παρατηρητές στο Εδιμβούργο. Είπε ότι η διαδικασία καταμέτρησης υπολειπόταν των «αποδεκτών διεθνών αρχών».
Ισχυρίστηκε ότι λόγω του μεγέθους του δωματίου ήταν «αδύνατο» να παρακολουθήσουν τι συνέβαινε. Άλλοι δημοσίευσαν φωτογραφίες στο Twitter που έδειχναν νοθεία.
Oι Ρώσοι παρατηρητές ισχυρίζονται το σκωτσέζικο δημοψήφισμα ήταν στημένο. Συνομωσιολόγοι; Η διαδικασία της ψηφοφορίας δεν ήταν σύμφωνη με τις «γενικά αποδεκτές διεθνείς αρχές των δημοψηφισμάτων», σύμφωνα με τον Ιγκόρ Μπορίσοφ, ο οποίος παρακολουθούσε τα ψηφοδέλτια να καταμετρώνται στο Royal Highland Centre του Εδιμβούργου.
 
Ο κ. Μπορίσοφ, ο πρόεδρος του Ρωσικού Δημόσιου Ινστιτούτου Ψήφου, ήταν ένας από τους τέσσερις διαπιστευμένους Ρώσους παρατηρητές που είχαν σταλεί για να παρακολουθήσουν την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μετά την ιστορική ψηφοφορία.
Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο ίδιος υποστήριξε ότι ο τρόπος που η μέτρηση διεξήχθη ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από τις «γενικά αποδεκτές διεθνείς αρχές».
 
Όταν ρωτήθηκε για συγκεκριμένα παραδείγματα των παραβιάσεων που είδε, ο κ Μπορίσοφ υποστήριξε ότι το μέγεθος του δωματίου ήταν «αδύνατο» να παρατηρεί ένας άνθρωπος όλους τους μετρητές.  Είπε: «Αυτό το μέρος είναι ένα υπόστεγο για αεροπλάνα, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο. Το υπόστεγο έχει διαστάσεις περίπου 100 με 300 μέτρα. 
«Ακόμα κι αν θέλαμε, ήταν αδύνατο να δούμε τι συμβαίνει σε καθένα από αυτά τα τραπέζια."  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι θέσεις αυτές διατηρούνται στο χώρο, χωρίς καμία προστασία. Η καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο Royal Highland Centre στο Εδιμβούργο, που συνήθως χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος.
 
Ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι η κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες  επέκριναν το Κρεμλίνο για την υποτιθέμενη έλλειψη δημοκρατίας στη Ρωσία.  Αλλά σε αυτή την περίπτωση, είπε, το Λονδίνο και το Εδιμβούργο δεν είχαν «πλήρως επιτύχει» τις απαιτήσεις ενός κατάλληλου δημοψηφίσματος.
Ο κ. Μπορίσοφ ισχυρίστηκε επίσης ότι υπήρχε μικρό ενδιαφέρον για το ποιος είχε φέρει τα φύλλα ψήφου και είπε ότι υπήρχαν «ανυπόγραφα»  ψηφοδέλτια που δόθηκαν στους μετρητές.
 
Είπε ότι αυτή η έλλειψη αναγνώρισης μεταξύ εκείνων που εμπλέκονται στη διαδικασία της καταμέτρησης θα καθιστούσε αδύνατο να καθοριστεί σε ποιο σημείο συνέβη «νοθεία» συνέβη - και ποιος την διέπραξε.
Ορισμένοι έχουν ανεβάσει βίντεο στο YouTube, που ισχυρίζονται ότι το βίντεο δείχνει εκλογική απάτη σε δράση. Ένα βίντεο δείχνει ένα απόσπασμα από μια γυναίκα να ανακατεύει σωρούς  ψήφων στο τραπέζι μπροστά της. Ο άνθρωπος πίσω από το βίντεο ισχυρίζεται ότι μετακίνησε ψήφους του Ναι στον σωρό - μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των ψηφοδελτίων. 
Ένα άλλο βίντεο δείχνει έναν άνδρα να κάθεται σε ένα γραφείο στην αίθουσα καταμέτρησης του Εδιμβούργου, με ένα στυλό στο χέρι. Δύο άνδρες ισχυρίζονται ότι το βίντεο - που μεταδόθηκε χθες το βράδυ στην τηλεόραση - τον δείχνει να γεμίζει τον σωρό με ψηφοδέλτια διαπράττοντας απάτη. 
Άλλοι μπήκαν στο Twitter για να εκφράσουν την ανησυχία τους για υπόνοια απάτης.
Ένας χρήστης δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter με ψηφοδέλτια με  ένδειξη του «Ναι» σε ένα τραπέζι πάνω από τα «Όχι» σε κέντρο καταμέτρησης στο Dundee.
 
Οι χρήστες του twitter ισχυρίστηκαν ότι αυτό έδειξε ότι οι ψηφοφορίες έκαναν λάθος στο μέτρημα μη μετρώντας ψήφους του Ναι. Οι σε απευθείας σύνδεση αξιώσεις έρθει μετά η αστυνομία ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι οι έρευνες δέκα περιπτώσεις όπου υπάρχουν υπόνοιες για εκλογική νοθεία.
Oι ψηφοφόροι εμφανίστηκε στα εκλογικά κέντρα για να διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι είχαν ήδη ψηφίσει χρήση των ονομάτων τους.  Το Συμβούλιιο του Glasgow City  επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν 10 περιπτώσεις, όπου οι άνθρωποι είχαν πάει να ψηφίσουν και βρήκαν τα ονόματά τους να έχουν ήδη περάσει από τον κατάλογο. 
Ο εκπρόσωπος Colin Edgar δήλωσε: «Είχαμε μια σειρά περιπτώσεων σε όλη τη διάρκεια της ημέρας όπου οι άνθρωποι έχουν πάει  στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν και φαινόταν  να έχουν ήδη ψηφίσει.  «Αυτό είναι πλαστοπροσωπία." 


Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/, scottishbetting.blogspot.gr, Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...