Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Δίκτυο "Σπάρτακος": Έτσι δολοφονήθηκαν οι τρείς πεζοναύτες στο Βόλο;


Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε το “Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος” για όσα συνέβησαν στο στρατοπέδου του Βόλου έπειτα από την έκρηξη όλμου που στοίχισε τη ζωή σε δυο ΕΠΟΠ και έναν 19χρονο φαντάρο. 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δικτύου “Σπάρτακος” οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων ανατρέπουν εντελώς την τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Στρατού, που προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο και να μην αναλάβουν τις σοβαρότατες ευθύνες που τους αναλογούν, πλάσαραν τη θεωρία «της αστοχίας υλικού», κάνοντας λόγο για κατασκευαστικό λάθος.
Στην ίδια ανακοίνωση αποκαλύπτεται πως οι πεζοναύτες συνάδελφοι των τριών νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους με αυτό τον τραγικό τρόπο και συγκεκριμένα του Γ. Ορφανίδη ΕΠΟΠ Λοχία 33 ετών,Αν. Μεζάλα ΕΠΟΠ Λοχία 34 ετών και Φώτη Ανδρικόπουλο Δεκανέα 19 ετών, καταγγέλλουν την άσχημη συντήρηση των όπλων. Μάλιστα, λίγο πριν αρχίσει η άσκηση οι στρατιώτες είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους αξιωματικούς ότι τα όπλα είναι «πολύ βρώμικα, γεμάτα πυρίτιδα».
Οι ενστάσεις τους δυστυχώς δεν ελήφθησαν υπόψη...
Η άσκηση έγινε κανονικά για χάρη του Αξιόμαχου, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα! Όπως τονίζεται μάλιστα στην ανακοίνωση του δικτύου “Σπάρτακος”, ένα ακόμη στοιχείο, ενδεικτικό της ποιότητας των ανθρώπων και της διοίκησης που ασκούν σε όλα τα επίπεδα – η διοίκηση του 505 Τάγματος Πεζοναυτών, ΓΕΣ και Υπουργείο Άμυνας - είναι το ψέμα που διέρρευσαν ότι δήθεν ο 19χρονος Ανδρικόπουλος, που σε 15 μέρες απολύονταν, δεν επιθυμούσε να πάρει την άδεια που του παρείχαν για να λάβει μέρος στην άσκηση.
Όμως, η πραγματικότητα ήταν απολύτως αντίθετη, καθώς, όπως υποστηρίζουν στο δίκτυο “Σπάρτακος” ο 19χρονος πεζοναύτης ζητούσε ξανά και ξανά άδεια, αλλά ο διοικητής του την αρνούνταν. Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζεται απάνθρωπο το γεγονός ότι έβαλαν δόκιμους – δηλαδή στρατευμένους - να καθαρίσουν το πεδίο βολής, μαζεύοντας τα μέλη των τριών συναδέλφων τους. Δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς την άθλια ψυχολογική κατάσταση τους μετά την εκτέλεση της διαταγής αυτής. 
Αβραμόπουλος
Το “Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος” μέσω της αιχμηρότατης ανακοίνωσης του ζητά από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της, απαντώντας με ειλικρίνεια στα καίρια ερωτήματα και καταγγελίες των συνάδελφων των τριών πεζοναυτών που έχασαν την ζωή τους στο στρατόπεδο του Βόλου. 
Αντίστοιχα, προκαλούν την υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά και την ηγεσία του στρατεύματος να επισκεφτούν αν μπορέσουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι συνάδελφοι των τριών δολοφονημένων Πεζοναυτών, διαλυμένοι ψυχολογικά, εξαιτίας των απίστευτα οδυνηρών στιγμών που έζησαν στο πεδίο βολής, όταν και είδαν να κομματιάζονται οι τρεις στρατιώτες μπροστά στα μάτια τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...