Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας [ΦΩΤΟ]


Ενημέρωση 17.04: Διορία 15 λεπτά έδωσε στους φοιτητές η αστυνομία, για να αποχωρήσουν από το πολυτεχνείο. Τα 15' έγιναν 40', ύστερα 60' μέχρι που αποχώρησε η αστυνομία καθώς δεν διαθέτει
εισαγγελική παρέμβαση και δέν μπορεί να δίνει τελεσίγραφα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι στη συνέχεια αποχώρησαν συγκροτημένα με πορεία προς την Ομόνοια.

Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:34
Loaded: 0%
Progress: 0%
Fullscreen
00:00
Mute
360p

Ενημέρωση 16.40: Μέσα στο Πολυτεχνείο κατέληξε ομάδα φοιτητών μετά την πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές μπήκαν στο ΕΜΠ από την είσοδο της Τοσίτσα, που έχει κλείσει από ομάδα φοιτητών. Απέναντί τους έχουν παραταχθεί άνδρες των ΜΑΤ, η παρουσία των οποίων ενισχύεται όσο περνά η ώρα. 
Play
Current Time0:03
/
Duration Time0:30
Loaded: 0%
Progress: 0%
Fullscreen
00:00
Mute
480p


Πρώτη Ενημέρωση 14.00: Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που κάλεσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι, σε μια απάντηση των φοιτητών στα χθεσινά αίσχη της αστυνομίας, δυνάμεις της οποίας επιτέθηκαν σε φοιτητές τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς. 
Συγκεκριμένα Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΣΟΕΕ αποφάσισαν να αναθέσουν τη φύλαξη των κλειστώ ιδρυμάτων στην αστυνομία και η απόφαση αυτή πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά των φοιτητών, οι οποίοι από το πρωί της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου συντονίζουν διάφορες κινητοποιήσεις.
Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που τα ιδρύματα κλείνουν δύο ημέρες πριν από την έναρξη του τριημέρου, που θα κορυφωθεί με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία τη Δευτέρα, και όχι την πρώτη ημέρα.





Δημοσιεύθηκε στα foititikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...