Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η συγκλονιστική επιστολή του πατέρα ενός εκ των θυμάτων του Μπατακλάν


Ο Ερικ Ουζουνιάν, του οποίου η 17χρονη κόρη Λόλα σκοτώθηκε στο Μπατακλάν, έγραψε μία συγκινητική ανοιχτή επιστολή όπου εξηγεί γιατί ο ίδιος αποφάσισε να μην παραστεί στην τελετή στο Les Invalides, επικαλούμενος τις πολιτικές του Φρανσουά Ολάντ και του Νικολά Σαρκοζί στη Λιβύη και τη Συρία.





«Εγώ, ο πατέρας ενός από τα θύματα, δεν θα πάω στο Invalides
Η κόρη μου σκοτώθηκε στο Μπατακλάν στις 13 Νοεμβρίου, ήταν 17 ετών.

Δεν θα πάω στο μεμόριαλ που θα γίνει για τα θύματα, στο Invalides και ώρα 10:30, διότι θεωρώ ότι το κράτος και οι πρόσφατοι ηγέτες του φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για ό, τι συνέβη.

Μια καταστροφική πολιτική έχει διενεργηθεί από τη Γαλλία στη Μέση Ανατολή εδώ και πολλά χρόνια. Ο Νικολά Σαρκοζί έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην πτώση του καθεστώτος Καντάφι με την αποστολή του γαλλικού στρατού στις μάχες στη Λιβύη, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγορεύει οποιαδήποτε επέμβαση στο έδαφος. Ωστόσο, αρκετές πηγές επιβεβαίωναν τότε ότι οι Ειδικές Δυνάμεις εκεί ήταν ισχυρές και είχαν μπει στη μάχη. Η Λιβύη δεν ήταν εχθρός της Γαλλίας, ο Νικολά Σαρκοζί είχε δεχθεί τον Καντάφι με τιμές αρχηγού του κράτους, και αυτή η χώρα έχει γίνει από τότε ένας χαοτικός εφιάλτης όπου τα όπλα και οι μαχητές κυκλοφορούν ελεύθερα.

Ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μορέν Φαμπιούς στη συνέχεια εναντιώθηκαν κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ, ακούραστα πιέζοντας τις δυτικές δυνάμεις να επέμβουν στρατιωτικά για να ανατρέψουν το συριακό καθεστώς, ενώ αυτό δεν ήταν ο εχθρός της Γαλλίας. Οι προγραμματισμένες απεργίες ακυρώθηκαν, όταν ο Ομπάμα αρνήθηκε να συμμετάσχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το εγχείρημα.

Αυτή η παρέμβαση της Γαλλίας στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων χωρών έγινε με το επιχείρημα ότι οι ηγέτες της Συρίας και της Λιβύης σκοτώνουν το λαό τους. Σίγουρα. Καθώς ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Μουαμάρ Καντάφι, ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ένα απαίσιος δικτάτορας, χειρίστου είδους. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο φριχτό από εκείνους που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, με τις οποίες η Γαλλία διατηρεί άριστες διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις, και οι οποίες χρηματοδοτούν τον ISIS.
Αυτή η διάβρωση της πολιτικής εξουσίας είναι δραματική για τη χώρα μας. Οι πρόσφατοι πρόεδροι έχουν ενεργήσει με απίστευτη ελαφρότητα και κοντόφθαλμα. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη ευθύνη για τον πολιτικό κόσμο.
Το διαζύγιο μεταξύ των Γάλλων και των ηγετών τους πέτυχε, το κοινωνικό συμβόλαιο έχει διαρραγεί, το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων και των ελίτ είναι ανοιχτό.
Σημαντικές παραβιάσεις των δημοσίων ελευθεριών, ψηφίστηκαν με ανυπομονησία από τους πολιτικούς από την Εθνοσυνέλευση, θα λύσει τίποτα. Η άκρα δεξιά θα προσπαθεί πάντα να τους ξεπεράσει και δολοφόνοι πάντα θα διασχίζουν τα σύνορα.

Η Γαλλία δεν είναι σε θέση να παρέχει ένα μέλλον για τους νέους της, η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει το σημερινό φιλελεύθερο αδιέξοδο της. Οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ένα πολιτικό όραμα.

Είμαι συγκλονισμένος από τη χώρα μου και έχω καταστραφεί από το θάνατο της κόρης μου».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...